Με συζήτηση με Ζελένσκι ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής - Στο τέλος της ατζέντας τα ονόματα

Με συζήτηση με Ζελένσκι ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής - Στο τέλος της ατζέντας τα ονόματα

Με ανταλλαγή απόψεων με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ξεκίνησε γύρω στις 15:30 τοπική ώρα (16:30 ώρα Κύπρου) η σύνοδος κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά την οποία στόχος είναι να συμφωνηθούν τα ονόματα των προσώπων που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών θεσμών την επόμενη πενταετία.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο X (πρώην Twitter) της Εκατερίνα Κασίνγκε, της εκπροσώπου Τύπου του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην ατζέντα της συνόδου περιλαμβάνονται, με τη σειρά που αναφέρονται, η κατάσταση στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή, θέματα ασφάλειας και άμυνας, και θέματα που αφορούν τον επόμενο θεσμικό κύκλο.

Τα ζητήματα του επόμενου θεσμικού κύκλου αφορούν τα ονόματα των ηγετικών θέσεων των θεσμών, καθώς και την έγκριση της Στρατηγικής Ατζέντας της ΕΕ για την περίοδο 2024 - 2029.

Πριν την συνάντηση ο Πρόεδρος του Ευρωπαίκου Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο κ. Ζελένσκι υπέγραψαν διμερείς συμφωνίας για θέματα ασφάλειας.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική συμφωνία την οποία φέρνουν στους 27 προς έγκριση οι ηγέτες που διαπραγματεύθηκαν εκ μέρους του ΕΛΚ, των Σοσιαλδημοκρατών και των φιλελευθέρων (Renew) το πακέτο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτείνεται για δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Κομισιόν, ο Αντόνιο Κόστα επιλέγεται ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου, και η Κάγια Κάλας προτείνεται για τη θέση της Ύπατης Εκπροσώπου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE