ΔΙΕΘΝΗ

«Του μιλάει λες και είναι νήπιο!»: Αντιδράσεις στα social media για το μπράβο της Τζιλ Μπάιντεν στον σύζυγό της μετά το debate

«Του μιλάει λες και είναι νήπιο!»: Αντιδράσεις στα social media για το μπράβο της Τζιλ Μπάιντεν στον σύζυγό της μετά το debate

Έντονο σχολιασμό έχει προκαλέσει στα social media αλλά και τα διεθνή ΜΜΕ η συμπεριφορά της «Πρώτης Κυρίας» των ΗΠΑ απέναντι στον 81χρονο Τζο Μπάιντεν, μετά το χθεσινό debate το οποίο χαρακτηρίζεται από ορισμένους αναλυτές ως «καταστροφικό» για τον Αμερικανό πρόεδρο και τις πιθανότητές του να επανεκλεγεί τον Νοέμβριο.

Μετά την αμφιλεγόμενη εμφάνισή του στην τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ, που περιλάμβανε τοποθετήσεις όπου έδειχνε να χάνει τον ειρμό της σκέψης του και άλλα αμήχανες στιγμές, ο Μπάιντεν έδωσε το παρών σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στην Ατλάντα με τίτλο «Let's Go Joe». Εκεί, σύμφωνα με την Daily Mail, η σύζυγός του Τζιλ τον βοήθησε να ανέβει στη σκηνή και στη συνέχεια τον συνεχάρη για τις επιδόσεις του στο debate, λέγοντάς του ότι τα πήγε πολύ καλά.


Ωστόσο το ύφος με το οποίο απευθύνθηκε σ' εκείνον ενώπιον του συγκεντρωμένου πλήθους προκάλεσε αντιδράσεις, αφού θύμισε σε πολλούς τον τρόπο που μιλάει μια ενήλικη γυναίκα σε ένα νήπιο για να το ενθαρρύνει.

«Τζο, τα πήγες πολύ καλά. Απάντησες σε όλες τις ερωτήσεις. Ήξερες όλες τις πληροφορίες» εμφανίζεται να λέει η Τζιλ Μπάιντεν στον 81χρονο σύζυγό της στο στιγμιότυπο που έγινε viral.

«Γιατί δεν θορυβείται κανείς που του μιλά σαν να είναι τρίχρονο που έκανε κακά σε τουαλέτα για πρώτη φορά;» αναφέρει ένας σχολιαστής το «Χ» κάτω από το επίμαχο κλιπ. «Αυτό είναι συζυγική κακοποίηση» γράφει ένα άλλο σχόλιο.

Η στιγμή που ο Μπάιντεν φεύγει από το debate, υποβασταζόμενος από τη γυναίκα του, προκάλεσε  επίσης σχόλια online:

Ο Μπάιντεν δήλωσε χθες, Πέμπτη, το βράδυ ότι «τα κατάφερε καλά» στο ντιμπέιτ με αντίπαλο τον Τραμπ, παρά το γεγονός ότι οι επιδόσεις του προκάλεσαν έντονη ανησυχία στο στρατόπεδό του.

«Πιστεύω πως τα καταφέραμε καλά», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν όταν, φεύγοντας από το ντιμπέιτ, σταμάτησε σ' ένα εστιατόριο της Τζόρτζια όπου είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του για να το παρακολουθήσουν. Ο αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε πως είναι «δύσκολο να συζητάς με έναν ψεύτη».

Οι υποστηρικτές του Μπάιντεν ήλπιζαν ότι το debate θα έσβηνε τις ανησυχίες για την ηλικία του, αλλά πολλά μέλη του Κονγκρέσου, αναλυτές και επενδυτές παραδέχονται ότι η μονομαχία έδωσε τελικά ώθηση στον Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατάφερε να κερδίσει το επικοινωνιακό προβάδισμα στην κούρσα προς τις εκλογές του Νοεμβρίου. «Οι Δημοκρατικοί είναι σε πανικό», είναι ο τίτλος που μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα μετά τη λήξη του ντιμπέιτ. Όπως αναφέρει η Washinton Post: «η έκπληξή από την αρνητική εικόνα του Αμερικανού προέδρου ήταν μεγάλη στις αίθουσες του Κογκρέσου, ανάμεσα στους χορηγούς της εκστρατείας, στα προπύργια του κόμματος σε όλη τη χώρα, στα μπαρ και στα σαλόνια όπου συγκεντρώθηκαν οι Δημοκρατικοί για να υποστηρίξουν τον υποψήφιό τους Μπαιντεν».

Είναι γεγονός ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν που υστερεί εως τώρα από τον Τραμπ στις δημοσκοπήσεις χρειαζόταν απεγνωσμένα να χρησιμοποιήσει το ντιμπέιτ για να καθησυχάσει τους σκεπτικιστές ψηφοφόρους ότι η ηλικία του δεν αποτελεί ζήτημα για την επανεκλογή του και ότι έχει τη σωματική και ψυχική αντοχή για να ηγηθεί του έθνους. Αντιθέτως, ο Μπάιντεν από το ξεκίνημα του ντιμπέιτ είχε ασταθή απόδοση, η οποία βελτιώθηκε στη μέση της βραδιάς, ωστόσο ήταν αρκετή για να ανησυχήσει τους Δημοκρατικούς.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

100χρονη εξακολουθεί να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα και αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τη μακροζωία της

Αεροσυνοδός αποκάλυψε το λόγο που δεν πρέπει να φοράτε κοντομάνικο μπλουζάκι στο αεροπλάνο

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Βιασμός 19χρονης στη Χλώρακα: Συνελήφθη ο 26χρονος που καταζητείτο

Ελένη Πετρουλάκη: Με μαύρο μπικίνι και γραμμωμένους κοιλιακούς στη Μήλο - Η εντυπωσιακή φωτό στα 53 της

Σε καυγά εξελίχθηκε τροχαίο στην Πάφο - Του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με σμίλα στο κεφάλι



Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο Γραμμικό Πάρκο - Οι πρώτες πληροφορίες

Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο Γραμμικό Πάρκο - Οι πρώτες πληροφορίες

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο Γραμμικό Πάρκο στον Στρόβολο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top