ΠΟΛΙΤΙΚΗ

T/κ οργανώσεις σε ΓΓ ΟΗΕ: «Οι θέσεις Τατάρ δεν αντανακλούν την βούληση των Τουρκοκυπρίων»  

T/κ οργανώσεις σε ΓΓ ΟΗΕ: «Οι θέσεις Τατάρ δεν αντανακλούν την βούληση των Τουρκοκυπρίων»   

Εικοσί ένα τουρκοκυπριακές συντεχνίες, οργανώσεις και πολιτικά κόμματα απέστειλαν επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και στην προσωπική απεσταλμένη του για την Κύπρο Μαρια Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην οποία δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να βρεθεί λύση και ειρήνη στην Κύπρο και ότι οι προτάσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική βούληση των Τ/κ.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Γενί Ντουζέν» γράφει ότι στην επιστολή αναφέρουν ότι είναι ευτυχείς για την παράταση της θητείας της κ. Ολγκίν και ότι οι εργασίες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να συνεχιστούν.

«Εμείς, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πολιτικά κόμματα και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε με αυτή την επιστολή ότι τα όσα έχει προτείνει ο Ερσίν Τατάρ, ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική βούληση των Τουρκοκυπρίων», αναφέρουν.

Προσθέτουν ότι «θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι επιθυμούμε μια ομοσπονδιακή λύση και ειρήνη στο νησί μας, ότι ο Ερσίν Τατάρ δεν εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους και ότι αγωνιζόμαστε ενάντια στο στάτους κβο στο νησί μας και σε αυτούς που επωφελούνται από αυτό το στάτους κβο και απαιτούν τη συνέχισή του. Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε ότι θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι να πραγματοποιηθεί λύση και ειρήνη στο νησί μας».

Η επιστολή συνεχίζει αναφέροντας ότι «όλοι οι Κύπριοι, αλλά κυρίως η τουρκοκυπριακή κοινότητα πληρώνει βαρύτερο τίμημα για την έλλειψη λύσης του Κυπριακού».

«Οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί από το διεθνές δίκαιο εδώ και χρόνια, αγωνίζονται για την ύπαρξή τους σε συνθήκες απομόνωσης», προστίθεται.

«Η πλειοψηφία και των δύο κοινοτήτων συνεχίζει να πιστεύει ότι το πλαίσιο των 6 σημείων που έθεσε στο τραπέζι ο ΟΗΕ στο Κραν Μοντανά συνεχίζει να αποτελεί μια ρεαλιστική διέξοδο για την επίτευξη μιας συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος και απαιτεί μια συμφωνημένη λύση στη βάση μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

100χρονη εξακολουθεί να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα και αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τη μακροζωία της

Αεροσυνοδός αποκάλυψε το λόγο που δεν πρέπει να φοράτε κοντομάνικο μπλουζάκι στο αεροπλάνο

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Βιασμός 19χρονης στη Χλώρακα: Συνελήφθη ο 26χρονος που καταζητείτο

Ελένη Πετρουλάκη: Με μαύρο μπικίνι και γραμμωμένους κοιλιακούς στη Μήλο - Η εντυπωσιακή φωτό στα 53 της

Σε καυγά εξελίχθηκε τροχαίο στην Πάφο - Του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με σμίλα στο κεφάλι



Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο Γραμμικό Πάρκο - Οι πρώτες πληροφορίες

Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο Γραμμικό Πάρκο - Οι πρώτες πληροφορίες

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο Γραμμικό Πάρκο στον Στρόβολο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top