ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Τατάρ κατά ΠτΔ: «Ενεργεί ανεύθυνα για να αποκομίσει πολιτικό κέρδος»

Επίθεση Τατάρ κατά ΠτΔ: «Ενεργεί ανεύθυνα για να αποκομίσει πολιτικό κέρδος»

«Η αύξηση (του αριθμού) των οδοφραγμάτων είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών. Έχει οφέλη τόσο από οικονομική άποψη όσο και από την άποψη της προσέγγισης των δύο κοινοτήτων», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, εν όψει της συνάντησης του με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ στο Λονδίνο την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Ντιγιαλόγκ» γράφει ότι ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι δεν αντιτίθεται στο άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης για να αυξηθούν οι επαφές ανάμεσα στις δύο κοινότητες και πρόσθεσε ότι θα συζητήσει το θέμα με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ στο Λονδίνο την 1η Ιουλίου.

«Η αύξηση (του αριθμού) των οδοφραγμάτων είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών. Έχει οφέλη τόσο από οικονομική άποψη όσο και από την άποψη της προσέγγισης των δύο κοινοτήτων», ανέφερε για το θέμα ο Τ/κ ηγέτης.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη διαδικτυακή «Χαμπέρ Κίπρις», ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι οι δηλώσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες εκ μέρους της ελληνοκυπριακής ηγεσίας και «ξεπερνούν τα όρια», κατά την έκφρασή του, «υπερβαίνοντας τον σκοπό του λαϊκισμού», δεν επηρεάζουν αρνητικά μόνο την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, αλλά φέρουν τον κίνδυνο να μετατρέψουν την Κύπρο σε εν δυνάμει στόχο.

Σε δηλώσεις προτού αναχωρήσει την Πέμπτη από τα κατεχόμενα για το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Τατάρ υποστήριξε αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «καθίσταται μέρος της βίας με το να ενεργεί ανεύθυνα για να αποκομίσει πολιτικό κέρδος από την ζώνη του πολέμου που συνεχίζεται στην κοντινή μας περιοχή και επομένως από τις ανθρώπινες τραγωδίες, και ακολουθεί μια πολιτική που απειλεί την ηρεμία και την ασφάλεια στο νησί».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η ελληνοκυπριακή ηγεσία ότι δεν διστάζει να «καταστήσει εργαλείο για την αναχρονιστική της πολιτική», κατά την έκφρασή του, ακόμα και τις «σωστές προειδοποιήσεις» του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του για τη λύση των δυο κρατών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την «Κίπρις», ο κ. Τατάρ αναχώρησε την Πέμπτη μέσω Κωνσταντινούπολης, για το Λονδίνο. Ο Τ/κ ηγέτης θα παραστεί στο 7ο Φεστιβάλ τουρκοκυπριακής Κουλτούρας και να διεξάγει επαφές κατόπιν πρόκλησης του Συμβουλίου Τουρκοκυπριακών Συνδέσμων Αγγλίας.

Ο κ. Τατάρ θα πραγματοποιήσει επαφές στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ, όπου σύμφωνα με την εφημερίδα, θα συναντηθεί με επιχειρηματίες Μάντσεστερ και θα πραγματοποιήσει «επίσημες συναντήσεις».

Ο Τατάρ θα εκφωνήσει ομιλία στο φεστιβάλ στο οποίο θα παραστεί και θα συναντηθεί με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρόεδρος της «βουλής» Ζορλού Τορέ υποστήριξε ότι δεν θα προκύψει καμία νέα εξέλιξη από τη συνάντηση στο Λονδίνο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

100χρονη εξακολουθεί να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα και αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τη μακροζωία της

Αεροσυνοδός αποκάλυψε το λόγο που δεν πρέπει να φοράτε κοντομάνικο μπλουζάκι στο αεροπλάνο

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Βιασμός 19χρονης στη Χλώρακα: Συνελήφθη ο 26χρονος που καταζητείτο

Ελένη Πετρουλάκη: Με μαύρο μπικίνι και γραμμωμένους κοιλιακούς στη Μήλο - Η εντυπωσιακή φωτό στα 53 της

Σε καυγά εξελίχθηκε τροχαίο στην Πάφο - Του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με σμίλα στο κεφάλι



Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο Γραμμικό Πάρκο - Οι πρώτες πληροφορίες

Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο Γραμμικό Πάρκο - Οι πρώτες πληροφορίες

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο Γραμμικό Πάρκο στον Στρόβολο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top