LIKE ONLINE

Μια χώρα έχει «ξεχαστεί» στο 2016 και υπάρχει λόγος για αυτό!

Μια χώρα έχει «ξεχαστεί» στο 2016 και υπάρχει λόγος για αυτό!

Ενώ για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι το 2024, στην Αιθιοπία μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο υποδέχτηκαν το 2016.

Ενώ τις περισσότερες χώρες στη Γη χωρίζουν μόνο λίγες ώρες, μια χώρα είναι τόσο πολύ «πίσω» από τον υπόλοιπο κόσμο που φαίνεται να έχει ξεχαστεί στο μακρινό πια 2016.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν έξι κύρια ημερολόγια σε όλο τον κόσμο: το Γρηγοριανό, το Εβραϊκό, το Ισλαμικό, το Ινδικό, το Κινέζικο και το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Ενώ το Γρηγοριανό ημερολόγιο είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο, πιστεύεται ότι υπάρχουν περίπου 40 ημερολόγια που χρησιμοποιούνται ανά τον κόσμο σήμερα.

Ένα από αυτά είναι το ημερολόγιο της Αιθιοπίας, κοινώς γνωστό ως ημερολόγιο Ge'ez. Αν και βασίζεται στους ίδιους αστρονομικούς υπολογισμούς που διέπουν το Γρηγοριανό ημερολόγιο και τον προκάτοχό του, το Ιουλιανό ημερολόγιο, το ημερολόγιο Ge'ez διαφέρει σε πολλά σημεία.

Για παράδειγμα, ένα έτος στο ημερολόγιο Ge'ez αποτελείται από 12 μήνες, ο καθένας από τους οποίους διαρκεί συνολικά 30 ημέρες. Ωστόσο, περιλαμβάνει και έναν ασυνήθιστο 13ο μήνα, που ονομάζεται Pagume. Ο Pagume προέρχεται από την ελληνική λέξη "επαγόμενη".

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτός ο 13ος μήνας έχει συνήθως μόνο πέντε ημέρες, εκτός από ένα δίσεκτο έτος που έχει έξι ημέρες. Αυτές οι επιπλέον ημέρες προστίθενται στο τέλος του έτους για να συγχρονιστούν σωστά με τον ηλιακό κύκλο.

Μια άλλη διαφορά μεταξύ του Ge'ez και του Γρηγοριανού ημερολογίου είναι ότι η Αιθιοπία θεωρείται ότι βρίσκεται επτά χρόνια και οκτώ μήνες "πίσω" από το δεύτερο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αιθιοπίας τοποθέτησε την ημερομηνία γέννησης του Ιησού Χριστού στο 7 π.Χ. Συνεπώς, αν και όλος ο κόσμος διανύει το τέλος του Ιουνίου του 2024, στην Αιθιοπία μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο υποδέχτηκαν το 2016.

Εκτός από τη διαφορά ημερομηνίας, η ώρα λειτουργεί διαφορετικά και στην Αιθιοπία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αντί να λειτουργούν με βάση ένα 24ωρο ρολόι, οι ντόπιοι χρησιμοποιούν ένα περίεργο 12ωρο ρολόι και χωρίζουν την ημέρα σε δύο 12ωρα.

Η πρώτη μέτρηση αρχίζει από την αυγή έως το σούρουπο και ο δεύτερος κύκλος από το σούρουπο έως την αυγή.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία στην Ελλάδα: Ποδοσφαιριστής σε τοπική ομάδα ο 27χρονος που ανασύρθηκε νεκρός -Δείτε βίντεο

• Θλίψη στη Λευκωσία: Πέθανε η Παρασκευή Στυλιανού - Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία της

• Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία και προκάλεσε πανικό – Χόρευε πάνω από το φέρετρο

• Πόσο επιβαρύνουν τον λογαριασμό ρεύματος τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια; Δείτε πώς να το υπολογίσετε

• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers



Ανάλυση: Οι επιδιώξεις της Άγκυρας για οριοθέτηση ΑΟΖ με τη Συρία - Μπαράζ επαφών Λευκωσίας και Αθήνας

Ανάλυση: Οι επιδιώξεις της Άγκυρας για οριοθέτηση ΑΟΖ με τη Συρία - Μπαράζ επαφών Λευκωσίας και Αθήνας

Η επιδίωξη της Άγκυρας να προχωρήσει σε οριοθέτηση ΑΟΖ με τη Συρία στο πλαίσιο του παράνομου τουρκολυβικού μνημονίου βρίσκεται προ των πυλών, ενώ την ίδια ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top