ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο Ανδρουλάκης

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο Ανδρουλάκης

Τη διεξαγωγή εκλογών για Πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις 6 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο νυν Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, υπό το βάρος των εσωκομματικών αμφισβητήσεων που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε η εκλογική διαδικασία να διεξαχθεί με τους ίδιους όρους της τελευταίας φοράς, με τον δεύτερο γύρο να προσδιορίζεται για τις 13 Οκτωβρίου.

Ο κ. Ανδρουλάκης αιτιολόγησε την απόφασή του στο πλαίσιο διασφάλισης της ενότητας και της προοπτικής του κόμματος, ενώ κατηγόρησε τους εσωκομματικούς επικριτές τους ότι δεν κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, αλλά σε λογικές διχασμού.

«Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σύρεται σε ένα διαλυτικό διχασμό και σε μια παρατεταμένη εσωστρέφεια που πληγώνει τον κόσμο της παράταξής μας. Αυτή η συζήτηση δεν ξεκίνησε με ευθύνη μου αλλά έχω ευθύνη ως Πρόεδρος να την κλείσω το συντομότερο δυνατόν», σημείωσε ο ίδιος.

Επιπλέον, πρότεινε τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων, ενώ αναγνώρισε ότι υπήρξαν λάθη και από τη δική του πλευρά. «Αναγνωρίζω ότι σε κάποια κρίσιμα ζητήματα στείλαμε θολό πολιτικό μήνυμα και εμφανιστήκαμε με διγλωσσία. Και αυτό είναι κάτι που όλοι θα πρέπει να διορθώσουμε το επόμενο διάστημα», επισήμανε.

Απευθυνόμενος σε σκληρούς τόνους στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, σημείωσε: «Έχω νέα λοιπόν για τους νέους σκηνοθέτες του παρασκηνίου. Από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά παρέλαβα κόμμα, το μεγάλωσα και δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί σε συνιστώσα».

Ως προς το πολιτικό όραμα που πρεσβεύει, επισήμανε ότι «η επιλογή της ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ και της παράλληλης πολιτικής διεύρυνσης είναι μονόδρομος». «Όμως, ας τα ξεκαθαρίσουμε: Συγκολλήσεις κορυφής και διαπραγματεύσεις με πρόσωπα που κάνουν την ανάγκη της πολιτικής τους επιβίωσης φιλοτιμία, δεν ενισχύουν τη δημοκρατική παράταξη αλλά θα τη χρεοκοπήσουν ηθικά και πολιτικά με αποτέλεσμα τη μακροημέρευση της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Πισωγύρισμα» στα καύσιμα - Οριακές αυξήσεις στα πρατήρια - Παίρνει την ανιούσα ο «μαύρος χρυσός»

Τα «χρυσά» κλειδιά της ΑΗΚ: Δικαιολογούνται τα 26 ευρώ; - Φωτογραφία απεικονίζει γιατί πρέπει να χρησιμοποιούνται κλειδαριές

Αναποδογυρίστηκε αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου – Δείτε φωτογραφία

Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τα ματς του Euro

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Πρωί πρωί την έβαψε η κόρη της Μελίνα - Δείτε φωτογραφίες

Σοκαριστικό βίντεο - Επιβάτης εκτινάχθηκε στο ντουλάπι χειραποσκευών από αναταράξεις σε πτήση



Μαχαιρώματα στη Λευκωσία – Αλλοδαπός μαχαίρωσε γυναίκα και μετά αυτοτραυματίστηκε

Μαχαιρώματα στη Λευκωσία – Αλλοδαπός μαχαίρωσε γυναίκα και μετά αυτοτραυματίστηκε

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στις Αρχές μετά από πληροφορία για επίθεση με μαχαίρι στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top