Πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας: 52 απεγκλωβισμοί και δεκάδες εκκενώσεις

Πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας: 52 απεγκλωβισμοί και δεκάδες εκκενώσεις

Μαίνεται η φωτιά στην Κερατέα που ξέσπασε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι στην περιοχή Πλάκα.

Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί τρία σπίτια. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 52 απεγκλωβισμοί και δεκάδες εκκενώσεις κατοικιών.

Η πυρκαγιά δεν έχει ενιαίο μέτωπο, αλλά υπάρχουν 4 διαφορετικές εστίες. Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις (πάνω από 140 πυροσβέστες) δουλεύουν και στις 4 εστίες με συνεχείς ρίψεις των 17 εναέριων σε κάθε εστία. Αυτή την ώρα σηκώνονται κ 6 τράκτορες από Τατόι.

Υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω των ισχυρών ανέμων (οι ριπές ξεπερνούν τα 9 bf), των διάσπαρτων οικιών μέσα σε χωράφια και της χαμηλής βλάστησης (ξερά χόρτα και στην πλειονότητά τους ακαθάριστα οικόπεδα).

Έχουν εκκενωθεί μέχρι τώρα με ασφαλεια 6 οικισμοί.

Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνδράμουν αστυνομία (που φροντίζει για τις εκκενώσεις), ΟΤΑ και στρατός (με μηχανήματα έργου).

Εντωμεταξύ σε ισχύ είναι αυτή τη στιγμή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και σύμφωνα με την Τροχαία παραμένουν οι ακόλουθες εκτροπές στην περιοχή της Λαυρεωτικής:

1)Παλαιάς Λ.Λαυρίου και επαρχιακή οδό Κερατέας -Αναβύσσου

2)Παλαιάς Λ. Λαυρίου και Λεωφόρου Λαυρίου

3)Καμαρίζης και Λ. Λαυρίου

4)Προφήτη Ηλία και Πάρνηθος (Λεγραινα)

5)Διασταύρωση Μεγάλα Πεύκα (Συντερίνα)

7)Καμαρίζας και Μαρωνείας (Αγιος Κων/νος)

8)Λεωφόρος Αθηνών και Σουνίου και Αγίας Παρασκευής

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE