ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ: Το μήνυμα τους για την πρώτη μέρα μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης

ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ: Το μήνυμα τους για την πρώτη μέρα μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ άφησαν το δικό τους μήνυμα για την πρώτη μέρα «λειτουργίας» μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την απαρχή μιας σημαντικής αλλαγής για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, με τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης να τίθεται σε ισχύ.

Μοναδικός στόχος, μέσω των αυξημένων αρμοδιοτήτων που έχει πλέον στη διάθεσή της η τοπική αυτοδιοίκηση, είναι η μείωση της γραφειοκρατίας και η παροχή γρηγορότερης και ποιοτικότερης εξυπηρέτησης με το λιγότερο δυνατό κόστος.

Γνωρίζουμε πως κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση θα αντιμετωπίσει πρακτικά προβλήματα. Είναι εδώ που η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση ώστε, μέσω της συνεργασίας, τα όποια ζητήματα ανακύψουν να επιλυθούν.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε έτοιμοι να στηρίξουμε άμεσα τις όποιες νομοθετικές ή άλλες αλλαγές απαιτηθούν.

Όσοι αναλαμβάνουν από σήμερα τα ηνία της τοπικής αυτοδιοίκησης, στους οποίους ευχόμαστε καλή επιτυχία, έχουν σημαντικό ρόλο για να θέσουν γερές βάσεις εξαρχής.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, έχοντας πρωτοστατήσει για την προώθηση της μεταρρύθμισης, εκφράζει την ετοιμότητά του για συνεργασία με όλους για να επιτύχει η μεταρρύθμιση.

Αυτουσία η δήλωση Άριστου Δαμιανού, Βουλευτή ΑΚΕΛ, Πρόεδρος Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής

Μέρα-ορόσημο η σημερινή για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ευχή μας είναι όπως η μετάβαση στην νέα εποχή συνοδευτεί από αναβαθμισμένες υπηρεσίες, περισσότερη διαφάνεια και μεγαλύτερη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια το ΑΚΕΛ εργάστηκε μεθοδικά, συνεργαζόμενο με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και την εκτελεστική εξουσία, με στόχο την ψήφιση των νόμων της μεταρρύθμισης. Ορθά κρίναμε ότι το προηγούμενο καθεστώς στην τοπική αυτοδιοίκηση είχε συμπληρώσει τον κύκλο του και ότι οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν ποιοτικότερες υπηρεσίες, οικονομική και διοικητική αυτονομία και διεύρυνση αρμοδιοτήτων. Σήμερα, το λόγο πλέον έχουν οι τοπικοί άρχοντες και η εκτελεστική εξουσία για να διασφαλίσουν την ομαλότερη δυνατή μετάβαση.

Δυστυχώς, η διετής μεταβατική περίοδος που δόθηκε από τη Βουλή, δεν αξιοποιήθηκε επαρκώς, με αποτέλεσμα -παρά τη σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλεται- να υπάρχουν προβλήματα και ανοικτά θέματα. Μεγάλο στοίχημα για τους ΕΟΑ είναι η αποτελεσματική διαχείριση της αδειοδότησης. Η αποτυχία δεν είναι επιλογή.

Το ΑΚΕΛ θα είναι εκεί και στους ΕΟΑ και στα Δημοτικά Συμβούλια και στις Σχολικές Εφορείες αλλά και μέσω του Κοινοβουλίου για να συνδράμουμε τη συλλογική προσπάθεια για επιτυχία της μεταρρύθμισης. Αυτός πρέπει να είναι ο μοναδικός στόχος.

Με αυτή την ευκαιρία ευχόμαστε ξανά στους νεοκλεγέντες και στις νεοεκλεγείσες καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαχαιρώματα στη Λευκωσία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 26χρονος – Εκτός κινδύνου η οικιακή βοηθός

Σκέψεις για να μετατραπεί σε κόμμα η «ΑΙΧΜΗ» του Δημήτρη Παπαδάκη

Καταγγελία στην Αστυνομία για ανάρτηση φωτογραφίας με παιδιά - Έρευνα για αδικήματα ρατσισμού

Λεμεσός: Επιτέθηκε στον σύντροφο της πρώην του με ρόπαλο και λιβέρι - Στο νοσοκομείο 50χρονος

Συνέχεια στη συζήτηση για πλαφόν σε νερό - Ερωτηματικό αν προλαβαίνουν το κλείσιμο της Βουλής

Τέλος στο «ρίζωμα» των γιατρών στο ΓεΣΥ: Πότε θα πρέπει να βγαίνουν από το σύστημα - Θα μπορούν να ασκούν το επάγγελμα;



Μαχαιρώματα στη Λευκωσία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 26χρονος – Εκτός κινδύνου η οικιακή βοηθός

Μαχαιρώματα στη Λευκωσία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 26χρονος – Εκτός κινδύνου η οικιακή βοηθός

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 26χρονος αλλοδαπός, φερόμενος ως δράστης της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε χθες Τρίτη, 2 Ιουλίου, σε οικία στον Στρόβολο εναντίον αλλοδαπής οικιακής βοηθού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top