ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα «χρυσά» κλειδιά της ΑΗΚ: Δικαιολογούνται τα 26 ευρώ; - Φωτογραφία απεικονίζει γιατί πρέπει να χρησιμοποιούνται κλειδαριές

Τα «χρυσά» κλειδιά της ΑΗΚ: Δικαιολογούνται τα 26 ευρώ; - Φωτογραφία απεικονίζει γιατί πρέπει να χρησιμοποιούνται κλειδαριές

«Σάλος» προκλήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μετά από φωτογραφία που αναρτήθηκε σε ομάδα του Facebook με τιμολόγιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, απεικονίζοντας μια κλειδαριά με ένα κλειδί που κόστιζαν 26 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, η εν λόγο φωτογραφία έκανε το γύρο του διαδικτύου με πολλούς καταναλωτές να γράφουν στα σχόλια τα παράπονά τους για την υψηλή τιμή της κλειδαριάς, με πολλούς μάλιστα να την χαρακτηρίζουν ως «αδικαιολόγητη».

Σε επικοινωνία που είχε το ThemaOnline με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, εξήγησε τους λόγους που χρησιμοποιείται η εν λόγο κλειδαριά και γιατί η τιμή της ανέρχεται στα 26 ευρώ. Ταυτόχρονα, φωτογραφία που εξασφαλίσαμε απεικονίζει γιατί οι πολυκατοικίες πρέπει να προστατεύουν τα δωμάτια με τους μετρητές με τις συγκεκριμένες κλειδαριές ασφαλείας.

Δικαιολογημένα τα 26 ευρώ για τις κλειδαριές;

Όπως ανέφερε η κα Χριστίνα Παπαδοπούλου, η συγκεκριμένη κλειδαριά ανέρχεται στα 21,85 ευρώ χωρίς το Φ.Π.Α και ο πελάτης μπορεί να την προμηθευτεί, εάν και εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί, από την ΑΗΚ.

Σημειώνεται ότι, για μονοκατοικίες η χρήση της εν λόγο κλειδαριάς δεν είναι υποχρεωτική, παρά μόνο σε πολυκατοικίες όπου υπάρχει δωμάτιο με πολλούς διαφορετικούς μετρητές. «Δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος να κλειδώνει το δωμάτιο όπου βρίσκεται ο μετρητής του ρεύματος, όμως σε πολυκατοικίες και σε κάποια υποστατικά, για να αποφευχθεί η περίπτωση κάποιος να μπει και να πειράξει τους μετρητές, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται», εξήγησε η κα Παπαδοπούλου.

Η ΑΗΚ, συνέχισε, «προμηθεύεται τις εν λόγο κλειδαριές μετά από έκδοση διαγωνισμού. Η συγκεκριμένη κλειδαριά είναι ασφαλείας και έρχεται με ένα κλειδί για να έχει στην κατοχή του ο πελάτης και με ένα master key. Όπως αντιλαμβάνεστε, η ΑΗΚ πρέπει να κατέχει ένα master key για όλες τις κλειδαριές και όχι ένα για το κάθε σπίτι ή πολυκατοικία γιατί μετά θα υπήρχε πρόβλημα και χιλιάδες κλειδιά. Με το master key μπορούν τα συνεργία μας να έχουν πρόσβαση σε όλες τις κλειδαριές χωρίς να υπάρχει πρόβλημα», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ίδια κλειδαριά με αυτή που προμηθεύεται η ΑΗΚ σε μεγάλες ποσότητες μετά την έκδοση του διαγωνισμού, μπορεί κάποιος να την προμηθευτεί και από ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο κάποιος μπορεί να αγοράσει την ίδια κλειδαριά, ζευγάρι δύο κλειδαριών, με ένα κλειδί τύπου master key, και με διανομή για 49,50 δολάρια, άρα περίπου 45,97 ευρώ.

Δείτε φωτογραφία:

Γιατί πρέπει να κλειδώνονται τα δωμάτια με τους μετρητές

Σύμφωνα με την κα Παπαδοπούλου, στις πολυκατοικίες ειδικότερα όπου υπάρχουν πολλοί μετρητές, είναι πιο ασφαλές εάν το δωμάτιο κλειδώνεται. Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις στα χρονικά όπου, άτομα έμπαιναν στα δωμάτια και «ενοχλούσαν» τους μετρητές, ενώ πολλές ήταν και οι περιπτώσεις όπου πρόσωπα έκλεβαν ρεύμα, έκοβαν καλώδια ή προκαλούσαν ζημιές.

Πρόσφατο μάλιστα περιστατικό, αφορούσε πολυκατοικία στη Σωτήρα όπου πρόσωπα μπήκαν στο δωμάτιο με τους μετρητές και προκάλεσαν ζημιές με σκοπό να κλέψουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι ζημιές που έχουν προκαλέσει στους μετρητές ήταν πάρα πολύ επικίνδυνες τόσο για τους ενοίκους όσο και για τους ίδιους.

Δείτε φωτογραφία που εξασφάλισε το ThemaOnline:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πνιγμός 15χρονης: Μπροστά στα μάτια του παππού και της ξαδέρφης της «έσβησε» η άτυχη Γαρδένια - Έτσι σημειώθηκε η τραγωδία

Δίκη Γεν. Ελεγκτή - Αναβολή αντεξέτασης του Οδυσσέα - Ποιος ο λόγος

Έκρηξη βόμβας σε όχημα στη Λευκωσία: Ανήκει σε εργαζόμενο των Κεντρικών Φυλακών

Έτσι έγινε το φονικό στην Πέγεια: Ο 50χρονος άρπαξε το κυνηγετικό και πυροβόλησε τον κουνιάδο του

ΠΑΣΥΞΕ: Απόλυτη ικανοποίηση από τις κινήσεις της Κυβέρνησης - Στα σκαριά φορέας για επενδύσεις στο τουριστικό branding

Οικιακή κατανάλωση: Ποια τα επίπεδα τιμών στην Κύπρο για το 2023– Τι ισχύει για αλκοόλ, καπνό, και ένδυση στην ΕΕ



Φονικό στην Πάφο: Έπεσε στο έδαφος η μητέρα του θύματος την ώρα του πυροβολισμού – Υπό 8ημερη κράτηση ο δράστης

Φονικό στην Πάφο: Έπεσε στο έδαφος η μητέρα του θύματος την ώρα του πυροβολισμού – Υπό 8ημερη κράτηση ο δράστης

Ενώπιον Δικαστηρίου, οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης o 50χρονος δράστης για τον φόνο που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 03 Ιουλίου, στην Πέγεια με θύμα 43χρονο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top