ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου

H συνέχιση στην διαδικασία αγωγής κατά του Γενικού Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά, οι δηλώσεις του ΠτΔ για το Κυπριακό και την αποστολή Ολγκίν με φόντο τοποθετήσεις του Προέδρου του ΣΑ, η ακρίβεια στις τιμές και ο πληθωρισμός, τα προβλήματα με εργατικά χέρια στην Κύπρο και η απόφαση του ΥΠΕΣ για τον δήμαρχο Χρίστο Ζανέττου, είναι από τα βασικότερα θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Διώχνουν μετανάστες κλείνουν εργοστάσια» γράφοντας ότι η κυπριακή οικονομία χρειάζεται εργατικά χέρια αφού κινδυνεύει με αποψίλωση και ότι αύριο οι εργοδοτικές οργανώσεις πάνε με αιτήματα σε συνάντηση με τον ΠτΔ. Αλλού αναφέρει ότι άδειασε και τις δύο πλευρές το Συμβούλιο Ασφαλείας, με την τοποθέτηση του Προέδρου του Σώματος για την εντολή της Ολγκίν. Επίσης η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είπε στην αντεξέτασή του χθες πως ο Εισαγγελέας ‘θα ήταν ευτυχής με την εξόντωσή του’.

«’Ο Γενικός Εισαγγελέας θα ήταν ευτυχής με την εξόντωσή μου’» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρεται στα όσα δήλωσε χθες ο Γενικός Ελεγκτής στην αντεξέτασή του στη διαδικασία στο ανώτατο δικαστικό συμβούλιο, απορρίπτοντας τα περί ανάρμοστης συμπεριφοράς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε αχαρτογράφητα νερά είναι το Κυπριακό και ότι όλα δείχνουν αδιέξοδο. Ο «Π» αλλού προβάλλει τις συστάσεις του συμβουλίου ανταγωνιστικότητας για την οικονομία.

Με τίτλο «Μπήκαμε στους ακριβούς της ΕΕ» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα πως λαγοκοιμόταν και ξύπνησε ο πληθωρισμός και ότι καύσωνες και τουρισμός φέρνουν νέα άνοδο στις τιμές. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει πως δίνεται νέα παράταση για την ανάπλαση στον ποταμό Λιοπετριού μέχρι μέσα Δεκεμβρίου. Αλλού αναφέρει ότι είναι κατηγορούμενος ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας αλλά μένει στη θέση του, με απόφαση του ΥΠΕΣ.

«Κυβέρνηση και Εισαγγελία προστατεύουν τον υπόδικο συναγερμικό δήμαρχο» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που κάνει αναφορά στην απόφαση του ΥΠΕΣ για τον Χρίστο Ζανέττου και γράφει για νέα σκάνδαλα που κουκουλώνονται. Αλλού γράφει ότι από το 2009 δεν άλλαξε το επίδομα για τα παιδιά ανάδοχης οικογένειας. Η «Χ» σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΑ για το Κυπριακό.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Αισιόδοξος ακόμη παρά τα περί ‘μη κοινού εδάφους’» και προβάλλει τις δηλώσεις του ΠτΔ χθες για τις τοποθετήσεις του Προέδρου του ΣΑ για το Κυπριακό. Αλλού προβάλλει τις προβλέψεις της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για παρατεταμένους καύσωνες στην Κύπρο τον Ιούλιο. Αλλού προβάλλει τις εξαγγελίες του ΠτΔ για την τουριστική βιομηχανία.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο «Στα χαρακώματα για νέο φόρο οι τράπεζες» γράφει στο κύριό της θέμα ότι οι τράπεζες αντιτίθενται στην προώθηση πρότασης και προβάλλουν επιχειρήματα. Αλλού γράφει ότι εκφράζεται αισιοδοξία για αύξηση των αφίξεων και τον χειμώνα. Η εφημερίδα γράφει επίσης για τις προτάσεις του συμβουλίου ανταγωνιστικότητας για την οικονομία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φονικό στην Πάφο: Στο νοσοκομείο η μητέρα του θύματος - Φαίνεται να δέχθηκε σπρώξιμο κατά την διάρκεια της αντιπαράθεσης

Ρίχνουν «στάχτη» στα μάτια καταναλωτών και τους πωλούν διαμάντια «μαϊμού» - Πώς τους ξεγελούν και τι να προσέξετε

Μονή Αββακούμ: Αντιμέτωποι με 19 κατηγορίες και 14 χρόνια φυλάκισης - Ποιος έδωσε τα χρήματα της εγγύησης

«Λαμπάδιασαν» όχημα 34χρονου στη Λεμεσό - Υπέστη εκτεταμένες ζημιές

Βρετανία: Ποιος είναι ο ο νέος Πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ - Η πορεία του μέχρι τη Ντάουνινγκ Στριτ

Aπολύθηκες; Μάθε τα δικαιώματα σου - Ολες οι λεπτομέρειες



Έπεσαν οι τόνοι στο εθνικό συμβούλιο - Δρομολόγηση συγκεκριμένων κινήσεων σε διπλωματικό επίπεδο

Έπεσαν οι τόνοι στο εθνικό συμβούλιο - Δρομολόγηση συγκεκριμένων κινήσεων σε διπλωματικό επίπεδο

Μία από τις κρισιμότερες συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου η σημερινή, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το φως των προκαταρκτικών εκθέσεων του ΓΓ των ΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και λίγες μέρες πριν την ετοιμασία της έκθεσης Ολγκίν, η οποία σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, αναμένεται στις 10 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top