ΠτΔ για οικονομία: Η χώρα μας έχει μπει σε μια πορεία που σηματοδοτείται από προκλήσεις αλλά και από ευκαιρίες

ΠτΔ για οικονομία: Η χώρα μας έχει μπει σε μια πορεία που σηματοδοτείται από προκλήσεις αλλά και από ευκαιρίες

Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει μπει σε μια πορεία που σηματοδοτείται από προκλήσεις αλλά και από μεγάλες ευκαιρίες στον τομέα της οικονομίας, ανέφερε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε ομιλία του στην τελετή απονομής των Διεθνών Επενδυτικών Βραβείων του Invest Cyprus, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ο στόχος μας είναι σαφής: μια ευημερούσα οικονομία που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ανταγωνιστικότητα, ευκολία στο επιχειρείν και αειφόρα. Μια οικονομία που μπορεί να προσαρμόζεται σε συνεχείς αλλαγές που απαιτούνται από το περίπλοκο διεθνές σύστημα».

Πρόσθεσε ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης στηρίζεται σε τρεις πυλώνες που αφορούν τη διασφάλιση ενός σταθερού μακροοικονομικού περιβάλλοντος, την υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε, επίσης, στο επταετές ομόλογο ενός δισεκατομμυρίου, την περασμένη βδομάδα στις διεθνείς αγορές.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι η Προεδρία σε συνεργασία με το Invest Cyprus έχει διοργανώσει δύο συναντήσεις με επενδυτές κατά το περασμένο έτος που είχαν ως αποτέλεσμα την αναθεώρηση της στρατηγικής για προσέλκυση επιχειρήσεων και ταλέντων, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει αυτό τον διάλογο.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε ακόμη στην πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας «Αμάλθεια» και στη στενή συνεργασία της Κύπρου με τις ΗΠΑ, τα ΗΑΕ και την ΕΕ, αλλά και στον στρατηγικό διάλογο που άρχισε μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ.

Επεσήμανε, επίσης, την εκστρατεία στην οποία προβαίνει η Κυβέρνηση σε σχέση με την ταυτότητα της Κύπρου και τι μπορεί να προσφέρει στον επιχειρηματικό κόσμο, σημειώνοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια τόσο το Invest Cyprus όσο και οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές είναι στενοί συνεργάτες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE