ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΑΣΥΞΕ: Απόλυτη ικανοποίηση από τις κινήσεις της Κυβέρνησης - Στα σκαριά φορέας για επενδύσεις στο τουριστικό branding

ΠΑΣΥΞΕ: Απόλυτη ικανοποίηση από τις κινήσεις της Κυβέρνησης - Στα σκαριά φορέας για επενδύσεις στο τουριστικό branding

Παρερμηνεύθηκαν τα λόγια του Προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Θάνου Μιχαηλίδη για «στασιμότητα» στον κυπριακό τουρισμό σε πρόσφατο συνέδριο.

Όπως ξεκαθάρισε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρθηκε σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουρισμός εδώ και αρκετά χρόνια όπως για παράδειγμα η κερδοφορία των ξενοδοχειακών μονάδων και ο προϋπολογισμός του Κράτος που παρέμενε τόσα χρόνια στατικός κάτι που όπως τονίζει ο κ. Ρουσουνίδης δεν είναι ευθύνη της παρούσας Κυβέρνησης.

«Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για την απόφαση της Κυβέρνησης για αύξηση του προϋπολογισμού του Υφυπουργείου Τουρισμού για το 2025 κατά 10 εκατομμύρια ευρώ, με απώτερο σκοπό την προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό καθώς και για το Σχέδιο κατάρτισης με τίτλο 'Πενταετές Σχέδιο Κατάρτισης Εργαζομένων σε Ξενοδοχειακές Μονάδες που βρίσκονται σε μερική ή ολική αναστολή εργασιών'. Είμαστε σε απόλυτη σύμπλευση με το στρατηγικό σχέδιο της Κυβέρνησης και του Υφυπουργείου Τουρισμού για την τουριστική βιομηχανία. Υπάρχει ευρύτερα μια άψογη συνεργασία και επικοινωνία με όλη την Πολιτεία και ειδικότερα τον Υφυπουργό Τουρισμού και τον Υπουργό Εργασίας ο οποίος κατάφερε να εξομαλύνει την κατάσταση με την εξεύρεση προσωπικού», τόνισε ο ΓΔ του ΠΑΣΥΞΕ.

Τα μεγάλα ζητήματα στον τουρισμό

Εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων, αξιοποίηση της πράσινης τεχνολογίας, άνοιγμα καινούργιων αγορών, εποχικότητα και στελέχωση είναι τα κύρια ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή ξενοδοχειακή και ευρύτερα τουριστική βιομηχανία.

«Υπάρχει στρατηγική στο Υφυπουργείο Τουρισμού για όλα αυτά τα ζητήματα το οποίο o Σύνδεσμος θέλει να στηρίξει και να ενισχύσει. Σίγουρα η συνεργασία του δημοσίου με ιδιωτικό τομέα είναι κάτι που προωθούμε. Μάλιστα, υπάρχει στα σκαριά η δημιουργία ενός φορέα ο οποίος θα επενδύει στην ανάπτυξη του τουριστικού branding της χώρας στα πρότυπα του ‘marketing Greece’», ανέφερε.

Όσον αφορά τη στελέχωση, σύμφωνα με τον Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη τα πράγματα είναι σαφώς βελτιωμένα από την περσινή χρονιά. Δόθηκαν αρκετές άδειες σε άτομα από τρίτες χώρες και όλα φαίνονται ότι πάνε προς θετική κατεύθυνση.

Για την τουριστική κίνηση ο ΓΔ του ΠΑΣΥΞΕ σημείωσε πως «μας γεμίζει συγκρατημένη αισιοδοξία το γεγονός ότι οι αφίξεις - μετά από EURO 2024, Ολυμπιακούς Αγώνες, πτώχευση μεγάλου τουριστικού πράκτορα, πολέμους - διατηρούνται στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά, κάτι που δείχνει και την ανθεκτικότητα της βιομηχανίας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξουαλική κακοποίηση: Χημικός ευνουχισμός και ισόβια κάθειρξη προτείνονται ως ποινές - Κατατέθηκε πρόταση νόμου στη Βουλή

Μια βόλτα στην Αγία Σκέπη: Η ιστορία, τα προγράμματα και ο αγώνας των χρόνιων χρηστών – Δείτε φωτογραφίες

MetaMax: Μαρτυρία Interpol «καίει» τον 54χρονο πρώην αστυνομικό - Υποσχόταν κέρδη ως ο «ηγέτης» στην Κύπρο

Νέα διαδικτυακή απάτη: Χρησιμοποιούν το όνομα του Φειδία Παναγιώτου - Έκκληση από την αστυνομία

Ποιες τροφές είναι προτιμότερο να καταναλώνετε το καλοκαίρι - Διατροφολόγος προτείνει στο «Τ»

Οι σπόντες της Δέσποινας Βανδή στη Μαρία Σολωμού για τον Mente Fuerte!



MetaMax: Μαρτυρία Interpol «καίει» τον 54χρονο πρώην αστυνομικό - Υποσχόταν κέρδη ως ο «ηγέτης» στην Κύπρο

MetaMax: Μαρτυρία Interpol «καίει» τον 54χρονο πρώην αστυνομικό - Υποσχόταν κέρδη ως ο «ηγέτης» στην Κύπρο

Μαρτυρία και μέσω της Ιντερπόλ εξασφαλίστηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον του 54χρονου συλληφθέντα σε σχέση με την απάτη "πυραμίδα" γνωστής ως Metamax, ο οποίος φέρεται να υποσχόταν μεγάλα κέρδη και να παρουσιαζόταν ως «leader (ηγέτης)» της Metamax στην Κύπρο. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έπεσε και αυτός θύμα της απάτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top