ΑΘΛΗΤΙΚΑ

EURO24 : Για «μεροληψία» κατηγορούν Γερμανία και UEFA Τούρκοι αξιωματούχοι για την υπόθεση Ντεμιράλ

EURO24 : Για «μεροληψία» κατηγορούν Γερμανία και UEFA Τούρκοι αξιωματούχοι για την υπόθεση Ντεμιράλ

Ένταση μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας προκάλεσε το σήμα των γκρίζων λύκων που έκανε με τα χέρια του Τούρκος ποδοσφαιριστής κατά τον αγώνα Τουρκίας – Αυστρίας χθες βράδυ στη Γερμανία. Ο Γερμανός Πρέσβης κλήθηκε στο τουρκικό ΥΠΕΞ όπου έγινε διαμαρτυρία σχετικά με την έρευνα που ξεκίνησε η διεθνής ποδοσφαιρική ομοσπονδία UEFA εναντίον του Τούρκου ποδοσφαιριστή, Μερίχ Ντεμιράλ.

Πληροφορίες του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Αναντολού, αναφέρουν ότι η έρευνα της UEFA ξεκίνησε κατόπιν αιτήματος της Γερμανίδας Υπουργού Εσωτερικών Nancy Faeser, , για «ανάρμοστη συμπεριφορά» του ποδοσφαιριστή της εθνικής Τουρκίας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε ότι "είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα κατά του Μερίχ Ντεμιράλ, επειδή έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων μετά τον αγώνα".

«Ενώ η έκθεση που δημοσίευσε η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος το Σεπτέμβριο του 2023 τόνισε ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ακροδεξιός κάθε άνθρωπος που κάνει το σήμα του γκρίζου λύκου και ότι το σήμα ‘γκρίζος λύκος’ δεν είναι απαγορευμένο σύμβολο στη Γερμανία, αντιδράσεις κατά του κ. Ντεμιράλ δείχνουν την ξενοφοβία των γερμανικών αρχών».

Επικρίνοντας και την Γερμανίδα ΥΠΕΞ και την UEFA, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ είπε ότι «η δήλωση της Γερμανίδας Υπουργού Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ στοχοποιώντας τον πανηγυρισμό του ποδοσφαιριστή της εθνικής μας Μερίχ Ντεμιράλ και η έρευνα που ξεκίνησε από την UEFA είναι απαράδεκτες. Θα ήταν σκόπιμο για όσους αναζητούν ρατσισμό και φασισμό να επικεντρωθούν στα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αντιδρώντας δήλωσε μέσω Χ ισχυρίστηκε ότι «η συμμετοχή της UEFA σε αυτό το κακό καραβάνι, μέσα στο οποίο υπάρχουν προφανείς εστίες που εχθρεύονται τους Τούρκους και την Τουρκία, είναι εξαιρετικά προκατειλημμένη και λανθασμένη. Η έναρξη έρευνας από την UEFA σε αυτό το πλαίσιο είναι και σκόπιμη και άλλος ένας κρίκος από τις αλυσιδωτές προκλήσεις, που παίρνουν επικίνδυνη διάσταση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



MetaMax: Μαρτυρία Interpol «καίει» τον 54χρονο πρώην αστυνομικό - Υποσχόταν κέρδη ως ο «ηγέτης» στην Κύπρο

MetaMax: Μαρτυρία Interpol «καίει» τον 54χρονο πρώην αστυνομικό - Υποσχόταν κέρδη ως ο «ηγέτης» στην Κύπρο

Μαρτυρία και μέσω της Ιντερπόλ εξασφαλίστηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον του 54χρονου συλληφθέντα σε σχέση με την απάτη "πυραμίδα" γνωστής ως Metamax, ο οποίος φέρεται να υποσχόταν μεγάλα κέρδη και να παρουσιαζόταν ως «leader (ηγέτης)» της Metamax στην Κύπρο. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έπεσε και αυτός θύμα της απάτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top