ΠτΒ: «Τα εθνικά κοινοβούλια αναμορφώνουν το κοινό μέλλον των λαών»

ΠτΒ: «Τα εθνικά κοινοβούλια αναμορφώνουν το κοινό μέλλον των λαών»

Τα εθνικά κοινοβούλια, ανάμεσά τους και η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουν τη δυνατότητα να αναμορφώσουν και να διασφαλίσουν το κοινό μέλλον των λαών, θέτοντας ως επίκεντρο της δράσης τους την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σε αναφορά ενώπιον της Ολομέλειας με αφορμή την 30ή Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Κοινοβουλευτισμού με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 23 Μαΐου 2018, η κ. Δημητρίου είπε πως η μέρα αυτή έχει στόχο να τονίσει τον σημαντικό ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων στη διαμόρφωση των εθνικών και διεθνών πολιτικών αποφάσεων, καθώς και στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ανθρώπων και στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

"Η ημέρα αυτή μάς καλεί σε εγρήγορση, για να διασφαλίσουμε ότι τα κοινοβούλια ανά το παγκόσμιο θα καταστούν ισχυρά, διαφανή και αντιπροσωπευτικά, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους πολιτικούς θεσμούς και να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η δημοκρατία από λαϊκιστικά και εθνικιστικά κινήματα", ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

LIVE: Ο απολογισμός του Προέδρου Χριστοδουλίδη για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης

LIVE: Ο απολογισμός του Προέδρου Χριστοδουλίδη για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης

Στo Κυπριακό, την εξωτερική πολιτική, και την εσωτερική διακυβέρνηση θα επικεντρωθεί η διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά λεπτό προς λεπτό τη συνέντευξη. 

BEST OF TOTHEMAONLINE