ΠΑΡΑ-THEMA

Ποια λύση «έξω από το κουτί»;

Ποια λύση «έξω από το κουτί»;

Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότερο πέφτει στο τραπέζι η φράση «έξω από το κουτί», η οποία ακούγεται από πολιτικά πρόσωπα, σε σχέση με την πορεία του Κυπριακού. Θα ήταν σωστό σε αυτή τη φάση την οποία βρισκόμαστε, που τα πάντα γύρω από το εθνικό μας ζήτημα είναι θολά και επικίνδυνα, να μας πουν όσοι ενστερνίζονται αυτή την «ιδέα», τι ακριβώς εννοούν.

Αν με τη φράση «έξω από το κουτί» εννοούν κάποιοι ότι έφτασε η στιγμή να προχωρήσουμε ένα βήμα παρά κάτω χαρίζοντας ουσιαστικά και άλλα «δώρα», για να εξευμενίσουμε τον κατακτητή και να δώσουμε άλλοθι στον οργανισμό των ΗΕ, ο οποίος θα έπρεπε να είναι προστάτης του διεθνούς δικαίου, αν εννοούν πως θα πρέπει να μοιράσουμε εκ των προτέρων τον φυσικό μας πλούτο και αν στο τέλος της ημέρας εννοούν πως θα πρέπει να κάνουμε το χατίρι της Τουρκίας και του Ερσίν Τατάρ δίνοντάς του ένα από τα απαράδεκτα αιτήματα για απευθείας εμπόριο, απευθείας πτήσεις και απευθείας διεθνείς επαφές (3 ΑΛΦΑ), πιστεύοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα λύσουμε το κυπριακό και θα ζήσουμε εν ειρήνη σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο, ας μας το πούνε. Γιατί όλα αυτά, παραπέμπουν σε λύση δύο κρατών και τίποτα άλλο.

Όλοι αυτοί λοιπόν που σκέφτονται «έξω από το κουτί», ας σκεφτούν τα εξής: 50 ολόκληρα χρόνια συμβιβαζόμαστε με τη λύση της ΔΔΟ, έναν οδυνηρό συμβιβασμό. Κανένας δεν σκέφτηκε πως ήρθε η στιγμή να απαιτήσουμε από τον οργανισμό ΗΕ και από την ΕΕ τα αυτονόητα, που δεν είναι τίποτα άλλο από την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου. Δεν είναι τίποτα άλλο, από αυτό που απολαμβάνει ο κάθε πολίτης στον τόπο του. Ας σκεφτούν επιτέλους πως στο διεθνές δίκαιο, οι πολίτες έχουν μία ψήφο και ας σκεφτούν πως το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να είναι a la carte που εφαρμόζεται μόνο στην περίπτωση της Ουκρανίας ή στην περίπτωση της Λωρίδας της Γάζας.

Ας μας πούνε επιτέλους ξεκάθαρα τί έχουν στο μυαλό τους, γιατί είναι αλήθεια πως 50 ολόκληρα χρόνια οι ίδιοι πολιτικοί, οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις, δεν κατάφεραν να σκεφτούν <έξω από το κουτί> προς όφελος του συνόλου του κυπριακού ελληνισμού, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνο σημείο.

ΥΓ. Οι τελευταίες εκθέσεις του Αντόνιο Γκουτέρες για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι ίσως από τις χειρότερες εκθέσεις που θα μπορούσε να ετοιμάσει ο <θεματοφύλακας> του διεθνούς δικαίου. Μία έκθεση η οποία έρχεται μετά από τις απαράδεκτες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στη νεκρή ζώνη, τον σφετερισμό δεκάδων ε/κ περιουσιών και που εξισώνει το θύμα με τον θύτη, παραβλέποντας την ουσία του κυπριακού. Ότι εδώ και 50 χρόνια, η Κύπρος είναι θύμα της βάρβαρης Τουρκικής εισβολής και κατοχής. Ο Αντόνιο Γκουτέρες περιγράφει το κυπριακό πρόβλημα ως μία διένεξη μεταξύ των δύο πλευρών και ουσιαστικά, μας λέει κατάμουτρα, «βρείτε τα μεταξύ σας».

ΕΓ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Το παρελθόν και το κίνητρο του δράστη της επίθεσης στο Μαγδεμβούργο - Οι «περίεργες» αναρτήσεις - Βίντεο

• Οι top 5 Χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφτείς - Δείτε φωτογραφίες και πρόγραμμα

• Διαδοχικές κακοκαιρίες χτυπούν το νησί – Θα πέσουν χιόνια αλλά θα μείνουν μέχρι τα Χριστούγεννα;

• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Δεκεμβρίου

• Ξεκληρίστηκε οικογένεια στη Γάζα: Σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα 10 μέλη της ανάμεσά τους και 7 παιδιά



ΠτΔ για τη Συρία - «Έχουμε ευθύνη... Να μην εκμεταλλευτούν άλλα κράτη το κενό της ηγεσίας στη χώρα»

ΠτΔ για τη Συρία - «Έχουμε ευθύνη... Να μην εκμεταλλευτούν άλλα κράτη το κενό της ηγεσίας στη χώρα»

Τη θέση ότι πρέπει να διασφαλιστεί η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία της Συρίας και την ελπίδα ότι κράτη όπως η Τουρκία δεν θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν το κενό που φαίνεται να υπάρχει με την αλλαγή ηγεσίας στη χώρα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του από την Καλαμάτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top