ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Σάββατο 6 Ιουλίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Σάββατο 6 Ιουλίου

Η χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, το θέμα του χαλουμιού, οι πληροφορίες σε σχέση με το ποιό άτομο μπορεί να είναι ο επόμενος Επίτροπος της Κύπρου στην ΕΕ,  η νίκη των Εργατικών στη Βρετανία είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα του Τύπου.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο “Υπεκφεύγει ο Πρόεδρος» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι έπειτα από τέσσερεις απανωτές καταγγελίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακάλυψε τους σφετεριστές 50 χρόνια μετά τον σφετερισμό ενώ χθες ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τιμωρία των σφετεριστών Ε/κ περιουσιών. Γράφει επίσης ότι δεν υλοποιήθηκε η δημόσια υπόσχεση Χριστοδουλίδη για καταγραφή αιγινού και πρόβειου γάλακτος. Προβάλλει επίσης δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών ότι το έλλειμμα στους ΕΟΑ δεν θα καλυφθεί μέσα από αυξήσεις των τελών.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θεμα «Γραφεία κηδειών της αρπαχτής και της φοροδιαφυγής» γράφει ότι φρένο στην εκτεταμένη παρανομία και φοροδιαφυγή που παρατηρείται στα γραφεία κηδειών επιδιώκει να βάλει το Υπουργείο Εσωτερικών. Αλλού αναφέρει ότι η χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου αναλώθηκε σε γενική ενημέρωση και συζητήσεις και δεν παρήγαγε οποιαδήποτε ιδέα ή πρόταση προς άρση του αδιεξόδου. Γράφει επίσης ότι ο Χάρης Γεωργιάδης είναι το πρώτο φαβορί για τη θέση του νέου Επιτρόπου της Κύπρου στην ΕΕ.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «93 αντιδήμαρχοι χωρίς καθήκοντα» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι οι αντιδήμαρχοι έχουν κόστος για τον φορολογούμενο πολίτη 2.3 εκατομμύρια τον χρόνο αλλά δεν υπάρχει πρόνοια για τα καθήκοντα που θα έπρεπε να τους ανατεθούν. Αλλού αναφέρει ότι δεν υπάρχει έλεγχος σε υποστατικά που αποτελούν φάρμες αναπαραγωγής κυνηγετικών σκύλων που διαβιούν σε άθλιες συνθήκες. Γράφει επίσης ότι η Βρετανία γυρίζει σελίδα με τους Εργατικούς.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Να κινήσουμε τα νήματα για επανέναρξη των συνομιλιών» γράφει ότι σε εποικοδομητικό κλίμα προβληματισμού και συζήτησης έγινε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου παρά τις διαφωνίες, με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ να καλεί για ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών για να διαρρηχθεί το αδιέξοδο στο Κυπριακό. Γράφει επίσης ότι η Αρχή Κατά της Διαφθοράς αφήνει εκτός του κάδρου των ερευνών τον Νίκο Αναστασιάδη. Προβάλλει επίσης την ομιλία του ΓΓ του ΑΚΕΛ στο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, κατά την οποία ζήτησε από τους ΕΔΟΝίτες να αμφισβητούν, να διεκδικούν και να αγωνίζονται.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Ιατρός που έχει καταδικαστεί παραμένει στην εργασία του» γράφει ότι παρά την απόφαση του πειθαρχικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου που έκρινε ένοχο τον ιατρό για άσεμνη επίθεση, ο εν λόγω γιατρός συνεχίζει την εργασία του. Αλλού αναφέρει ότι τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ενημερώθηκαν για την κατάσταση στο Κυπριακό μετά και την κυκλοφορία των εκθέσεων του ΓΓ του ΟΗΕ. Αλλού αναφέρει ότι οι κτηματομεσίτες στην Κύπρο ζητούν την απαγόρευση των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Βοσνία - Ερζεγοβίνη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα από τις πλημμύρες - 19 νεκροί, σπίτια βυθίστηκαν στο νερό - Βίντεο

• Κακοκαιρία Κασσάνδρα: Ξεκίνησε να «χτυπά» τη Δυτική Ελλάδα - Έντονα προβλήματα στην Κέρκυρα - Βίντεο

• Άγρια συμπλοκή στις Κεντρικές Φυλακές: «Έπεσε» ξύλο μεταξύ κρατουμένων για... φαγητό - Δύο τραυματίες

• Κούβα: Μπλακ άουτ στο μισό νησί λόγω έλλειψης καυσίμων

• STEM: Μια σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση εφαρμόζεται στα σχολεία της Κύπρου - Επιθεωρητής εξηγεί στο «Τ» τι ακριβώς είναι

• Φειδίας Παναγιώτου – Στυλιάνα Αβερκίου: Ταξιδεύει και πάλι το ζευγάρι – Δείτε τον να κοιμάται στα πόδια της αγαπημένης του – Βίντεο



ΠτΔ: Η συνάντηση στη ΝΥ να αποτελέσει το πρώτο βήμα για επανέναρξη συνομιλιών

ΠτΔ: Η συνάντηση στη ΝΥ να αποτελέσει το πρώτο βήμα για επανέναρξη συνομιλιών

Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος και μεταβαίνω στις 15 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη με την προσδοκία ότι αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει το πρώτο σημαντικό βήμα για ουσιαστική επανέναρξη των συνομιλιών, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του στο Συνέδριο για το Κυπριακό με τίτλο «Κυπριακό: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ», το οποίο διοργανώνει το ΑΚΕΛ μεταξύ 4 και 5 Οκτωβρίου στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top