H Χαμάς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμφωνίας και απελευθέρωσης ομήρων

H Χαμάς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμφωνίας και απελευθέρωσης ομήρων

Υψηλόβαθμη πηγή της Χαμάς δήλωσε σήμερα, Σάββατο 6/7 πως μία αναθεωρημένη πρόταση συμφωνίας μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ προβλέπει ότι οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτών, αλλά και των αντρών ομήρων, θα μπορούσαν να αρχίσουν σε μία περίοδο 16 ημερών, μετά από την πρώτη φάση της συμφωνίας.

Η ίδια πηγή υπογράμμισε ότι η πρόταση διασφαλίζει ότι οι διαμεσολαβητές θα εγγυηθούν για μία προσωρινή κατάπαυση του πυρός, για τη διανομή βοήθειας, αλλά και για την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ για όσο χρόνο, οι έμμεσες διαπραγματεύσεις συνεχίζουν να υλοποιούν τη δεύτερη φάση της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE