ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απάτη πυραμίδας: Δεν παραδέχεται ο πρώην αστυνομικός - Παρουσιαζόταν ως «ηγέτης» της Metamax στην Κύπρο

Απάτη πυραμίδας: Δεν παραδέχεται ο πρώην αστυνομικός - Παρουσιαζόταν ως «ηγέτης» της Metamax στην Κύπρο

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκε το πρωί ο 54χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες βράδυ ως ύποπτος σε σχέση με υπόθεση απάτης τύπου «πυραμίδα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για πρώην αστυνομικό ενώ σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο ο ύποπτος παρουσιαζόταν ως «ηγέτης και leader» της Metamax στην Κύπρο, ενώ φέρεται να είχε δημιουργηθεί γκρουπ σε εφαρμογή με χιλιάδες μέλη Κυπρίων και Ελλαδιτών, όπου με οπτικό υλικό (βίντεο) ισχυριζόταν ότι είναι ο πρώτος που γράφτηκε στην Κύπρο.

Ο ύποπτος φέρεται να έλεγε στα θύματα του ότι τα μέλη στην ομάδα του έλαβαν κέρδη πολλών χιλιάδων ευρώ μηνιαίως και ότι έχει μεγάλη ομάδα.

Στο δικαστήριο ο 54χρονος δήλωσε ότι και ο ίδιος είναι θύμα απάτης, ενώ δεν παραδέχεται τα αδικήματα. Επιπρόσθετα, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, ο ίδιος και η οικογένεια του δέχονται απειλές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε Κύπρο, Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού όπως (Νιγηρία, Αφγανιστάν, Φιλιπίννες), εξαπατήθηκαν περίπου 15 000 πρόσωπα.

Ενώ η εταιρεία πυραμίδα, μέσω της εξαπάτησης, απέσπασε κέρδη 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η διερεύνηση της υπόθεσης, άρχισε έπειτα από καταγγελίες πολιτών, στα επαρχιακά Τμήματα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού, Λάρνακας, Λευκωσίας και Πάφου, ότι έπεσαν θύματα απάτης τύπου «πυραμίδα». Σύμφωνα με τους παραπονούμενους, διαδικτυακή πλατφόρμα επενδύσεων, στην οποία είχαν εγγραφεί και επενδύσει χρήματα, τέθηκε εκτός λειτουργίας και δεν μπορούσαν να κάνουν ανάληψη τα χρήματα, που είχαν επενδύσει.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 54χρονου Κύπριου, βάσει της οποίας εκδόθηκε εναντίον του δικαστικό ένταλμα σύλληψης. Ο 54χρονος εντοπίστηκε χθες βράδυ, συνελήφθη δυνάμει του δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού συντονίζει τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται ανά το παγκύπριο.

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ψάχνεις δουλειά; Μάθε πώς μπορείς να γίνεις επαγγελματίας οδηγός ταξί

• Πότε μια επιχείρηση δικαιούται να απασχολήσει προσωπικό από τρίτες χώρες - Το ποσοστό μακροχρόνιων Κυπρίων ανέργων

• Με τι καιρό θα περάσουμε το Σαββατοκύριακο - Ομίχλη στο «μενού» - Αναλυτική πρόγνωση

• Ανείπωτη θλίψη: Έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας - Στις 12 Οκτωβρίου θα γιόρταζε τα 100ά του γενέθλια



LIVE: «Φλέγεται» η Μέση Ανατολή - Συγκρούσεις Χεζμπολάχ με Ισραήλ στα σύνορα του Λιβάνου

LIVE: «Φλέγεται» η Μέση Ανατολή - Συγκρούσεις Χεζμπολάχ με Ισραήλ στα σύνορα του Λιβάνου

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να επιτίθεται σε Γάζα, Δυτική Όχθη, Λίβανο, αλλά και Συρία, την στιγμή που το  λιβανικό ένοπλο κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εμπλέκεται σε μάχες με ισραηλινά στρατεύματα στα σύνορα των δυο κρατών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top