ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου

Το Κυπριακό και το μέλλον της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Ανχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, καθώς και οι προοπτικές για επανέναρξη του διαλόγου, ο δεύτερος γύρος των εκλογών στη Γαλλία, οι σχέσεις Αρχηγού και Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, οι αυξήσεις στις τιμές τροφίμων, η διαφωνία μεταξύ ΑΔΜΗΕ και ΡΑΕΚ για το έργο Great Sea Interconnector καθώς και άλλα θέματα, προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο “Σκοτάδι στο βάθος του τούνελ» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν αφήνει καμιά ελπίδα επί της ουσίας του Κυπριακού και αναφέρεται μόνο σε μέτρα ομαλοποίησης της διχοτόμησης. Αλλού αναφέρει ότι η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου ανακοίνωσε καταστατικό συνέδριο πριν το τέλος του χρόνου. Προβάλλει επίσης τον σημερινό δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία με τον φόβο για ανάδειξη ακροδεξιού Πρωθυπουργού και σημειώνει ότι 1200 Γάλλοι στην Κύπρο ψηφίζουν σήμερα.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Τώρα πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά» και γράφει ότι σε ανοιχτή επιστολή της, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν αναφέρει ότι είναι σημαντικό να απομακρυνθούμε από λύσεις που οδήγησαν σε μεγαλύτερες διαφωνίες και απογοητεύσεις. Γράφει αλλού για κόντρα του Αρχηγού και του Υπαρχηγούν της Εθνικής Φρουράς, που χώρισε τους υπόλοιπους ανώτατους αξιωματικούς σε "αρχηγικούς" και "υπαρχηγικούς" με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία της Εθνικής Φρουράς. Αλλού αναφέρει ότι αυξάνονται οι καταδίκες γιατρών για ιατρική αμέλεια.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Σχέδιο Ερντογάν για τα κατεχόμενα» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι η Αγκυρα προωθεί πολιτικές δίνοντας βάρος στην ενίσχυση των στρατιωτικών υποδομών στα κατεχόμενα, ενώ καταβάλλεται και προσπάθεια για προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Γράφει επίσης ότι το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και κάνει έκκληση προς την πολιτεία και την ΑΗΚ για γενναίες εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος. Γράφει επίσης ότι οικονομολόγοι καταθέτουν ότι οι νέες αυξήσεις στις τιμές τροφίμων δεν δικαιολογούνται από διεθνείς εξελίξεις και οφείλονται στο μεγαλύτερο μέρος τους σε αυξημένες χρεώσεις προμηθευτών και πωλητών.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Βάζουν χέρι στο Ταμείο Πλεονάζοντος Προσωπικού» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι μειώνουν τις εισφορές των εργοδοτών στο Ταμείο Πλεονάζοντος Προσωπικού σε βάρος των εργαζομένων. Αλλού αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Ενωσης Κοινοτήτων Κύπρου, Ανδρέας Κιτρομηλίδης, χαιρετίζει το αναθεωρημένο Σχέδιο Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών. Αλλού αναφέρει ότι η Κομισιόν εγείρει θέμα ποιότητας για τις ξένες επενδύσεις στην Κύπρο.

Η αγγλόγλωσση «Sunday Mail» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Η αποστολή της Ολγκίν απλά θα 'σβήσει'» και γράφει ότι η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ ενδεχομένως να μην επιστρέψει στην Κύπρο, όπως δήλωσε πηγή που πρόσκειται κοντά στη διαδικασία, σημειώνοντας πως η αποστολή της θα αφεθεί "να σβήσει" τους επόμενους λίγους μήνες. Αναφέρει επίσης ότι πέρασαν 22 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου κοντά στα Κούκλια, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων, αξιωματικών της ΕΦ, περιλαμβανομένου του Αρχηγού της. Προβάλλει επίσης δήλωση του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν ότι η χώρα του αποδίδει μεγάλη σημασία στο ψευδοκράτος.

Η κυριακάτικη εφημερίδα «Η Σημερινή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Διπλωματικοί εκβιασμοί με άρωμα κρίσης στη 'νεκρή ζώνη'» και γράφει ότι ο αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιουαρτ εκβιάζει διπλωματικά με κρίση στη νεκρή ζώνη με αφορμή την παρουσία παράνομων μεταναστών. Γράφει επίσης ότι στα 18 χρόνια λειτουργίας της, η «Επιτροπή Αποζημιώσεων Ακίνητης Ιδιοκτησίας» δέχθηκε 7618 αιτήσεις από Ε/Κ πρόσφυγες. Αλλού αναφέρει ότι είναι έτοιμο να ξεριζωθεί το καρνάγιο Λεμεσού.

H κυριακάτικη εφημερίδα «Η Καθημερινή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Ισορροπίες τρόμου σε ΗΠΑ και Γαλλία» γράφει ότι ο σημερινός δεύτερος γύρος των εκλογών στη Γαλλία και οι σκέψεις για αντικατάσταση του Τζο Μπάιντεν από την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις για τις προεδρικές εκλογές δημιουργούν επικίνδυνες ανισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Αλλού αναφέρεται σε κόντρα ΑΔΜΗΕ και ΡΑΕΚ σχετικά με την πορεία υλοποίησης της διασύνδεσης Κύπρου και Ευρώπης μέσω του έργου Great Sea Interconnector. Αλλού αναφέρει ότι οι οίκοι αξιολόγησης δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις τράπεζες.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μίμης Πλέσσας: Δέκα τραγούδια που έγραψαν ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο - Δείτε βίντεο

• Άγριος καυγάς στο ΓΝ Λευκωσίας - Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές

• Στο νοσοκομείο παιδάκι μετά από φωτιά στη Λάρνακα - Εκκενώθηκε πολυκατοικία

• Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Τι μας φέρνει ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα - Θα δούμε βροχές;

• Ψάχνεις δουλειά; Μάθε πώς μπορείς να γίνεις επαγγελματίας οδηγός ταξί

• Πότε μια επιχείρηση δικαιούται να απασχολήσει προσωπικό από τρίτες χώρες - Το ποσοστό μακροχρόνιων Κυπρίων ανέργων

• Χριστίνα Παυλίδου: Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της για τη μητέρα της



Το Ισραήλ ετοιμάζεται για επίθεση στο Ιράν τις επόμενες ώρες - Διάγγελμα Νετανιάχου

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για επίθεση στο Ιράν τις επόμενες ώρες - Διάγγελμα Νετανιάχου

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top