ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Εγκρίθηκε η επέκταση ηλικίας - Πόσα παιδιά επωφελούνται και πόσα θα στοιχίσει

Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Εγκρίθηκε η επέκταση ηλικίας - Πόσα παιδιά επωφελούνται και πόσα θα στοιχίσει

Το πράσινο φως πήρε και επίσημα, το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων το οποίο θα καλύπτει πλέον και παιδιά πάνω των 4 ετών, ώστε να λειτουργήσει ως «γέφυρα»... μέχρι την υλοποίηση της μείωσης στην υποχρεωτική ηλικία προσχολικής εκπαίδευσης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την Δευτέρα 8 Ιουλίου την προκήρυξη του Σχεδίου Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4 χρόνων, για τη σχολική χρονιά 2024-2025 που ουσιαστικά πρόκειται για τη συνέχιση του υφιστάμενου Σχεδίου το οποίο επιδοτεί μέχρι και 80% του κόστους των διδάκτρων των νηπιαγωγείων ή βρεφονηπιακών σταθμών. 

Δικαιούχοι του Σχεδίου, μετά από απόφαση της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη το 2023, είναι οι οικογένειες που έχουν εγκριθεί για Επίδομα Τέκνου για το έτος εντός του οποίου αρχίζει το σχολικό έτος.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας για νέο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών ηλικίας από 4 μέχρι 4 ετών και 6 μηνών για το έτος 2024-2025, το οποίο θα λειτουργήσει ως «γέφυρα» μέχρι την υλοποίηση του πλήρους σχεδιασμού που προβλέπεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.

Για το Νέο Σχέδιο, ισχύουν τα ίδια κριτήρια με το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4 ετών. 

Και για τα δύο Σχέδια το μηνιαίο ύψος του επιδόματος ανέρχεται μέχρι και το 80% του ύψους των διδάκτρων με μέγιστο ποσό τα 350 ευρώ μηνιαίως για κάθε παιδί, βάσει του οικογενειακού εισοδήματος, της ηλικίας του παιδιού, της σύνθεσης της οικογένειας και του ωραρίου της φοίτησης. 

Πόσα παιδιά επωφελούνται και πόσα είναι ο συνολικός προϋπολογισμός

Από τα Σχέδια θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν μέχρι και 25.000 παιδιά, ηλικίας μέχρι 4,5 ετών με συνολικό προϋπολογισμό 20 εκατομμύρια ευρώ.

Τα εν λόγω Σχέδια αποσκοπούν στην ενίσχυση των οικογενειών, τη συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή και την πρόσβαση παιδιών προσχολικής ηλικίας σε ποιοτική προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα, χωρίς αποκλεισμούς. 

Με την διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων που αποφασίστηκε κατά την περσινή χρονιά και τη φετινή ηλικιακή διεύρυνση που αποφασίστηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο αυξάνονται οι εν δυνάμει δικαιούχοι του Σχεδίου από 15.000 περίπου σε 25.000 περίπου, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο ακόμη περισσότερες οικογένειες καθώς και την κοινωνική δικαιοσύνη ευρύτερα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Κυπριακό ώρα μηδέν» - Το δίλημμα που θέτει το ΑΚΕΛ για τη μορφή λύσης και οι νουθεσίες Κασουλίδη, ενόψει του δείπνου στη Νέα Υόρκη

• Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ ο άτυχος Μηνάς - Θλίψη του Υπουργείου για το θάνατο του

• Έμπλεξε 21χρονος: Μοίραζε και άναβε καπνογόνα σε αγώνα με καλυμμένο πρόσωπο

• Ανησυχία εθελοντικών ομάδων: «Πλέον φαντάζει αδύνατον να καταφέρουμε να βοηθήσουμε όποιο έχει ανάγκη»

• Καιρός: Τι περιλαμβάνει το «μενού» μέχρι την Τετάρτη - Αναλυτικά η πρόγνωση

• «Εγκατάλειψη» σπιτιού: Πότε φεύγουν οι Κύπριοι από το πατρικό τους – Τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης



Live: Το Ισραήλ χτύπησε τη νότια Βηρυτό, ιρανικές βάσεις στη Συρία και τζαμί στη Γάζα

Live: Το Ισραήλ χτύπησε τη νότια Βηρυτό, ιρανικές βάσεις στη Συρία και τζαμί στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι στόχευε αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ, αφού πραγματοποίησε περισσότερα από 30 πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, σε αυτό που τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν ως «την πιο βίαιη νύχτα» επιθέσεων. Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωθεί ως νεκροί μετά τον βομβαρδισμό τζαμιού και σχολείου, όπου φιλοξενούνται εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σε χωριστά πλήγματα στο κέντρο της Γάζας. Συνεχής ενημέρωση πιο κάτω 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top