Ινδία: Συνελήφθη ο οργανωτής της θρησκευτικής εκδήλωσης όπου σκοτώθηκαν 121 άνθρωποι

Ινδία: Συνελήφθη ο οργανωτής της θρησκευτικής εκδήλωσης όπου σκοτώθηκαν 121 άνθρωποι

Παραδόθηκε στις Αρχές στην Ινδία και έπειτα συνελήφθη ο βασικός οργανωτής της θρησκευτικής εκδήλωσης κατά την οποία ποδοπατήθηκαν 121 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά.

Μετά τη σύλληψη εμφανίστηκε σε δικαστήριο που διέταξε την προφυλάκισή του για 14 ημέρες, αναφέρει το BBC, ενώ παράλληλα διεξάγεται η έρευνα. Είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του οργανωτή αρνείται κάθε ευθύνη του πελάτη του και αποδίδει την τραγωδία σε «αντικοινωνικά στοιχεία».

Την περασμένη εβδομάδα είχαν συλληφθεί έξι άνθρωποι που επίσης σχετίζονταν με τη διοργάνωση.

Το περιστατικό, που έγινε στο κρατίδιο του Ουτάρ Πραντές, ήταν μία από τα πλέον πολύνεκρες καταστροφές στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Λίγο πριν τελειώσει η εκδήλωση, το πλήθος έσπευσε προς τον ιερωμένο που ετοιμαζόταν να φύγει με το αυτοκίνητό του. Αν και η άδεια που είχε δοθεί ήταν για 80.000 ανθρώπους, στην εκδήλωση είχαν παραβρεθεί περίπου 250.000 άνθρωποι.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Είμαστε εδώ για να μεταρρυθμίσουμε το κράτος με ένα και μοναδικό στόχο: να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE