ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επενδύει σε συνέχιση της προσπάθειας Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Προσβλέπει στη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν

Επενδύει σε συνέχιση της προσπάθειας Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Προσβλέπει στη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν

Η Λευκωσία ευελπιστεί πως η προσπάθεια της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ θα συνεχιστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, όπου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Αυτό είναι και το ορόσημο που θέτει η κυβέρνηση κατά το οποίο θα διαφανούν οι πραγματικές προθέσεις της τουρκικής πλευράς, για μία συνάντηση στην παρουσία του ΓΓ των ΗΕ. Πάντως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσπευσε να διασκεδάσει τους προβληματισμούς που δημιούργησε η ανοιχτή επιστολή Ολγκίν στην οποία κάνει λόγο περί απομάκρυνσης από λύσεις που δεν έφεραν αποτελέσματα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην εκδήλωση για το έργο «Larnaka Land of Tomorrow», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε, «όχι δεν αναφέρεται σε λύση εκτός του πλαισίου των ΗΕ, αναφέρεται περισσότερο σε θέματα μεθοδολογίας που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν και δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα».

Στηρίζουμε την προσπάθεια της κ.Ολγκίν, στηρίζουμε το γεγονός ότι πραγματικά πιστεύει στο κοινό μέλλον της Κύπρου και είμαστε εδώ να εργαστούμε για το πετύχουμε.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου, η κ.Ολγκίν αναμένεται να παραδώσει την έκθεσή της στον Αντόνιο Γκουτέρες, και στη συνέχεια θα ενημερώσει άτυπα το ΣΑ. Σημαντική θεωρείται και η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στην οποία η Λευκωσία αναμένει κάποιες εξελίξεις.

Δυσαρέσκεια για την παρουσία Ορμπάν στη Σύνοδο του ΟΤΚ

 

Την ίδια ώρα, η Λευκωσία εκφράζει δυσαρέσκεια για την παρουσία του Ούγγρου Προέδρου στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κληθείς να  σχολιάσει τις προσπάθειες της Τουρκίας αναγνώρισης του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών, αλλά και την παρουσία του Ούγγρου Προέδρου στη Σύνοδο του ΟΤΚ, είπε ότι «αυτές οι προσπάθειες, από την Τουρκία και από το κατοχικό καθεστώς είναι διαχρονικές. Και διαχρονικά είναι που ενεργοποιούμε, επιστρατεύουμε την ισχυρή μας διπλωματία. Το διπλωματικό αποτύπωμα της χώρας μας είναι σαφώς μεγαλύτερο από τα γεωγραφικά μας όρια και αυτό φαίνεται και αποδεικνύεται μέσα από τις προσπάθειες και των τελευταίων μηνών, αλλά και διαχρονικά.

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, μόλις ενημερώθηκε για την παρουσία ηγέτη κράτους μέλους της ΕΕ και στα απαραίτητα διπλωματικά διαβήματα τα οποία έχουν ήδη γίνει, καθώς και στη γραπτή δήλωση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πρώτον, την στήριξή του στο μοναδικό αναγνωρισμένο κράτος, την Κυπριακή Δημοκρατία, το αυτονόητο, αλλά και την ίδια στιγμή, αποσαφηνίζοντας ότι η παρουσία του Προέδρου της Ουγγαρίας δεν ήταν ως Προέδρου του Συμβουλίου της Ευρώπης για αυτό το εξάμηνο, αλλά υπό την ιδιότητά του ως ηγέτης κράτους μέλους, που και αυτό ακόμη δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει ανεκτό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόθεν Έσχες: Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βουλευτών

Ιδού ο σταυρός που «μυρόβλυζε» στη Μονή Αββακούμ – Πού βρίσκεται σήμερα και πώς εξαπατούσαν τους πιστούς – Δείτε φωτογραφία

Πόθεν Έσχες Αννίτας: Η περιουσία της, οι καταθέσεις και… τα πολλά χρέη

Υπόθεση Metamax: Διαφήμιζαν κέρδη μέχρι και 3 χιλιάδες ευρώ την ημέρα - Πραγματοποιούσαν σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Κύπριος σημαίνει...κυβερνητικός: Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των Δημόσιων Υπαλλήλων

Αυτή είναι η Ελληνίδα ηθοποιός που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του συζύγου της



Πόθεν Έσχες: Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βουλευτών

Πόθεν Έσχες: Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βουλευτών

Ο λόγος περί του «Πόθεν Έσχες». Όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία έδωσαν στη δημοσιότητα οι υφιστάμενοι βουλευτές

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top