Μελόνι: Στη Γαλλία «κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι νίκησε»

Μελόνι: Στη Γαλλία «κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι νίκησε»

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, προσερχόμενη στην Ουάσιγκτον για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, αναφέρθηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αποτέλεσμα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της Κυριακής στη Γαλλία.

«Θεωρώ ότι η ανάγνωση που είδα να γίνεται από πολλούς, με έμφαση στην ήττα του Εθνικού Συναγερμού, είναι κάπως απλοϊκή. Αν θέλουμε να δούμε τι συνέβη στην Γαλλία, στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι νίκησε», είπε.

«Είχαμε τρεις παρατάξεις. Καμία από αυτές δεν επιβλήθηκε, καμία δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει αυτόνομα. Θα δούμε τι θα γίνει, το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών αυτών είναι ότι δεν νίκησε κανείς», υποστήριξε.

«Θα δούμε τι θα γίνει με τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο οποίος δεν θα είναι εύκολος. Μπορώ να πω από προσωπική εμπειρία, ότι είναι πιο εύκολο να κυβερνήσεις όταν συνασπίζεσαι επειδή έχεις κοινές ιδέες παρά όταν συνασπίζεσαι επειδή έχεις κοινό εχθρό», συνέχισε.

«Σε ό,τι αφορά εμάς, είχαμε συνηθίσει, κάποτε, σε μια ασταθή Ιταλία, σε μια Ευρώπη που διέθετε -εννοώ κυρίως τις μεγάλες χώρες της- ιδιαίτερα ισχυρές κυβερνήσεις. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Διαπιστώνουμε ότι η Ιταλία διαθέτει πολύ σταθερή κυβέρνηση, σε μια Ευρώπη στην οποία υπάρχουν λιγότερο σταθερές κυβερνήσεις από την δική μας», είπε ακόμη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σφυροκοπήματα στη Μέση Ανατολή - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα για τις Βρετανικές Βάσεις - Αποστολή νέων μηνυμάτων το απόγευμα

LIVE: Σφυροκοπήματα στη Μέση Ανατολή - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα για τις Βρετανικές Βάσεις - Αποστολή νέων μηνυμάτων το απόγευμα

Για έβδομη συνεχόμενη ημέρα μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στο Ιράν, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τον Λίβανο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, ανάλογα με τις εξελίξεις στην περιοχή. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE