ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Ενέργειας: Προς «plan b» φαίνεται να οδηγείται η διαβούλευση για το τερματικό στο Βασιλικό

Υπουργός Ενέργειας: Προς «plan b» φαίνεται να οδηγείται η διαβούλευση για το τερματικό στο Βασιλικό

Προς «plan b» φαίνεται να οδηγείται η διαβούλευση για ολοκλήρωση του έργου για κατασκευή του τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στο Βασιλικό, με τον Υπουργό Ενέργειας να αναφέρει πως η κατεύθυνση φαίνεται ότι είναι κοινή προς μια λύση η οποία, θα είναι έξω από τη συγκεκριμένη σύμβαση.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους σήμερα Τρίτη, 9 Ιουλίου, ο Υπουργός Ενέγρειας, Γιώργος Παπαναστασίου, ανέφερε ότι, «γίνεται διαβούλευση μεταξύ ΕΤΥΦΑ και CPP-METRON Consortium Ltd (CMC Ltd) που αφορά την κατασκευή του τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στο Βασιλικό, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι το ανακοινώσιμο. Γίνεται μια έντονη διαβούλευση μεταξύ των δύο μερών ώστε να καταλήξουν σε μια λύση. Αυτή η λύση προδιαγράφεται μέσα σε δύο σχέδια, δύο στοχεύσεις από πλευράς της ΕΤΥΦΑ, από αυτά που έχουμε ουσιαστικά συμφωνήσει κι εμείς ως Υπουργείο. Το πρώτο πλάνο ήταν πάντα η ολοκλήρωση του τερματικού με μέσα τα οποία διαθέτει η συγκεκριμένη κοινοπραξία και το δεύτερο πλάνο βρίσκεται εκτός της συγκεκριμένης σύμβασης».

Σήμερα, συνέχισε ο Υπουργός Ενέργειας, «έγινε και μια συζήτηση στη Βουλή όπου ενημερώσαμε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας σχετικά με τη διαβούλευση που γίνεται μεταξύ των δύο συμβαλλόμενων μερών», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι, δεν έχει καταλήξει κάπου και είναι κάτι το οποίο «δεν είναι εύκολο να καταλήξει».

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους κατά πόσο υπάρχει πρόθεση να γίνει δεύτερο πλάνο και ποιο θεωρεί ότι θα είναι το πιο πιθανό σενάριο, ο ίδιος απάντησε πως, «και τα δυο μέρη αντιλαμβάνονται τη δυσκολία που υπάρχει για συνέχιση της σύμβασης, η πλευρά η δική μας βλέπει ένα τερματικό που δεν ολοκληρώνεται, έχουν παρθεί πολλές παρατάσεις, φαίνεται ότι υπάρχει αδυναμία στη άλλη πλευρά να το ολοκληρώσει και ουσιαστικά θα θέλαμε να υπάρξει μια λύση γύρω από αυτές τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στη λειτουργία του τερματικού. Φαίνεται ότι η κατεύθυνση, είναι κοινή προς μια λύση η οποία θα είναι έξω από τη συγκεκριμένη σύμβαση».

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει κάνει αρκετά για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών για τους Κύπριους αθλητές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top