Στις αποφάσεις του ΓΓ ΟΗΕ κρίνεται το μέλλον του Κυπριακού - Λαμβάνει μέτρα μετά την έκθεση της Ολγκίν

Στις αποφάσεις του ΓΓ ΟΗΕ κρίνεται το μέλλον του Κυπριακού - Λαμβάνει μέτρα μετά την έκθεση της Ολγκίν

Την επικείμενη παράδοση της έκθεσης της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο».

«Αυτό που αναμένουμε είναι στην έκθεση να καταγράφονται με αντικειμενικότητα τα δεδομένα όπως η κα. Ολγκίν τα έχει αναγνώσει […] Πρέπει να μας ενδιαφέρει η έκθεση αλλά περισσότερο οι αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ που θα βασιστούν σε αυτή την έκθεση», είπε.

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, μετά την παραλαβή της έκθεσης που αφορά την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, θα αποφασίσει τα μέτρα που θα ληφθούν κατά τους προσεχείς μήνες.

«Μετά την παράδοση της έκθεσης της θα πραγματοποιηθεί μια άτυπη ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ. […] Στο αμέσως επόμενο διάστημα, πολύ σύντομα δηλαδή, ο ΓΓ ΟΗΕ θα ανακοινώσει τα επόμενα του βήματα», σημείωσε ο κ. Λετυμπιώτης.

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Σε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγες ημέρες πριν τη μετάβασή του στη Γενεύη, όπου τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, πραγματοποιείται  η άτυπη πενταμερής διάσκεψη, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE