ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Ένοχοι και στο Εφετείο οι δυο κατηγορούμενοι για το θάνατό του

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Ένοχοι και στο Εφετείο οι δυο κατηγορούμενοι για το θάνατό του

Ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονήθηκε σε δημόσια θέα, στο πεζοδρόμιο της οδού Γλάδστωνος, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018. Μετά την πρωτόδικη απόφαση, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο εξέτασε το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, με κατηγορούμενους τον κοσμηματοπώλη Σπύρο Δημόπουλο και τον μεσίτη Αθανάσιο Χορταριά.

Η διαδικασία συνεχίζεται, μέσα σε μία ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο δικαστική αίθουσα, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων για την αναγνώριση ελαφρυντικών. Σε πρώτο βαθμό ο 81 ετών κοσμηματοπώλης και ο 64χρονος μεσίτης καταδικάστηκαν για την θανατηφόρα σωματική βλάβη σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας.

Ο 33χρονος ακτιβιστής ,σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 2:30 το μεσημέρι "εισήλθε για άγνωστη αιτία" στο κοσμηματοπωλείο του κοσμηματοπώλη επί της οδού Γλάδστωνος του οποίου η πόρτα ήταν ανασφάλιστη από τον ιδιοκτήτη λόγω της ολιγόλεπτης απουσίας του. Το θύμα , σύμφωνα με τη δικογραφία ,ήταν σε υπερδιέγερση και όταν "ασφάλισε" η πόρτα και δεν μπορούσε να βγει, άρχισε να χτυπά με πυροσβεστήρα αρχικά την γυάλινη θύρα και στη συνέχεια το κατώτερο επίπεδο της βιτρίνας που θρυμματίστηκε. Όταν το θύμα επιχείρησε να συρθεί για να βγει από εκεί δέχθηκε αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα από τον κοσμηματοπώλη και τον 64χρονο μεσίτη.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, το προηγούμενο διάστημα, η οικογένεια και οι φίλοι της Zackie άκουσαν τις απολογίες των κατηγορουμένων, οι οποίοι επέμειναν στην ανυπόστατη γραμμή περί ληστείας και κινδύνου της δημόσιας ασφάλειας, πάρα την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων.

«Εγώ πήγα να βοηθήσω τον Κωστόπουλο. Αν γνώριζα ποια θα ήταν η εξέλιξη δεν θα ανακατευόμουν. Το έκανα για καλό και όχι για κακό, πραγματικά στεναχωρήθηκα όταν έμαθα ότι πέθανε. Δεν φοβήθηκα όμως, γιατί ξέρω τί έκανα. Η αντίδρασή μου ήταν στιγμιαία και η αντίδρασή μου ήταν για καλό. Με μια μελανιά δεν μπορεί κάποιος να πεθάνει» υποστήριξε απαθής, ο κατηγορούμενος μεσίτης στην απολογία του.

Περιέγραψε τον Ζακ ως έναν αποφασισμένο ένοπλο που κρατούσε σφιχτά ένα μαχαίρι -κάτι που δεν προκύπτει από την αποδεικτική διαδικασία- με «τάσεις αυτοκτονίας». «Χρειάστηκε να ανοίξω ένα ένα τα δάχτυλά του για να απομακρύνω το μαχαίρι», ισχυρίστηκε. «Σκέφτηκα ότι στην προσπάθεια του να σπάσει με το κεφάλι τη τζαμαρία θα χτυπήσει. Στιγμιαία σκέφτηκα να κάνω κάτι για να μην κόψει το λαιμό του. Χτύπησα πάνω δεξιά γιατί ήταν ο πιο ασφαλής τρόπος για να ρίξω τη τζαμαρία και να του απελευθερώσω την έξοδο», συνέχισε.

«Καταλαβαίνω τους γονείς και τα αδέλφια του, θέλω όμως να καταλάβουν ότι για αυτόν το θάνατο δεν φταίω. Ήταν στιγμιαίο περιστατικό που είχε μια κακή εξέλιξη. Εγώ πήγα για καλό… Θέλω να κριθώ δίκαια και αμερόληπτα. Η αδικία η δική μου, δεν είναι δικαιοσύνη για κανέναν» ισχυρίστηκε, απευθυνόμενος στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου.

ΠΗΓΗ: Lifo.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Μετά τις καταιγίδες έρχονται υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Το αντιφατικό προφίλ του παραλίγο δολοφόνου του Τραμπ: Άθλιος σκοπευτής αλλά με βολή επαγγελματία και αριστερός που ψήφιζε συντηρητικούς

Βρήκαν στην κατοχή τους μαχαίρια και 14 κινητά - Πιάστηλαν να χρησιμοποιούν πλαστές πιστωτικές σε περίπτερο

Εξαφανίστηκε 25χρονος Αγγλοκύπριος στη Σαρδηνία - Τον ψάχνουν τρεις μέρες - Δραματική έκκληση από τη μητέρα του

«Μίλησε» η νεκροτομή του 25χρονου που παρασύρθηκε από όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Έτσι έχασε τη ζωή του



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Τα συγχαρητήρια του στην Ρομπέρτα Μέτσολα για την επανεκλογή της ως Πρόεδρος στη 10η κοινοβουλευτική θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top