ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα παύσης Γενικού Ελεγκτή: Πότε θα συνεχιστεί η αντεξέταση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Αίτημα παύσης Γενικού Ελεγκτή: Πότε θα συνεχιστεί η αντεξέταση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Για την Τρίτη 16 Ιουλίου και ώρα 09:30 π.μ. όρισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο τη συνέχιση και ολοκλήρωση της αντεξέτασης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία μέρα της αντεξέτασης που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα αναβλήθηκε για λόγους πέραν των δυνάμεων των μελών του Συμβουλίου.

Κατά τη σημερινή συνεδρία του Συμβουλίου με σκοπό τον ορισμό νέας ημερομηνίας αντεξέτασης και παροχής περαιτέρω οδηγιών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αντώνης Λιάτσος εξέφρασε την πρόθεση του σώματος για τήρηση των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων και ολοκλήρωση της διαδικασίας όπως αρχικά είχε οριστεί έως τις 19 Ιουλίου.

Προσέθεσε ότι μέχρι αύριο Πέμπτη θα είναι έτοιμα όλα τα πρακτικά και θα τεθούν στη διάθεση των συνηγόρων.

Ύστερα από διαβούλευση μεταξύ των δύο αντίδικων πλευρών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου όρισε την ολοκλήρωση της αντεξέτασης του Γενικού Ελεγκτή για την Τρίτη 16 Ιουλίου και ώρα 09:30 π.μ..

Κάλεσε επίσης τις δύο πλευρές να εξετάσουν τη δυνατότητα διευθετήσεων ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της διαδικασίας έως τις 19 Ιουλίου, καθώς, όπως είπε, θα έχουν τη δυνατότητα προφορικών αγορεύσεων ακόμα και στις 18 Ιουλίου και κατάθεσης ταυτόχρονα γραπτού κειμένου των αγορεύσεων για σκοπούς υποβοήθησης του Συμβουλίου.

Προσέθεσε πως αν υπάρχει θέμα απάντησης αυτό μπορεί να γίνει είτε την ίδια μέρα από την πλευρά του αιτητή, είτε ακόμα και την επομένη 19/7, προκειμένου να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας αλλά και τα δικαιώματα των δύο πλευρών.

Αν τα παραπάνω δεν συμφωνηθούν μέχρι τις 16/7, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθεί η υπόθεση, το Συμβούλιο θα δώσει νέες ημερομηνίες προς το τέλος του Αυγούστου για σκοπούς διευθετήσεων, κατέληξε ο κ. Λιάτσος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Μετά τις καταιγίδες έρχονται υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Το αντιφατικό προφίλ του παραλίγο δολοφόνου του Τραμπ: Άθλιος σκοπευτής αλλά με βολή επαγγελματία και αριστερός που ψήφιζε συντηρητικούς

Βρήκαν στην κατοχή τους μαχαίρια και 14 κινητά - Πιάστηλαν να χρησιμοποιούν πλαστές πιστωτικές σε περίπτερο

Εξαφανίστηκε 25χρονος Αγγλοκύπριος στη Σαρδηνία - Τον ψάχνουν τρεις μέρες - Δραματική έκκληση από τη μητέρα του

«Μίλησε» η νεκροτομή του 25χρονου που παρασύρθηκε από όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Έτσι έχασε τη ζωή του



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Τα συγχαρητήρια του στην Ρομπέρτα Μέτσολα για την επανεκλογή της ως Πρόεδρος στη 10η κοινοβουλευτική θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top