ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επανήρχισαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα στην περιοχή Μηλιού-Γιόλου-Σίμου

Επανήρχισαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα στην περιοχή Μηλιού-Γιόλου-Σίμου

Ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα τις ρίψεις τους, υποστηρίζοντας τις επίγειες δυνάμεις στις περιοχές που έκαψε η πυρκαγιά σε Μηλιού, Γιόλου και Σίμου, προκαλώντας περιβαλλοντική καταστροφή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέας Κεττής ανέφερε πως οι δυνάμεις πυρόσβεσης εργάστηκαν καθόλη την διάρκεια της νύχτας ενώ με το πρώτο φώς της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις τους δύο εναέρια μέσα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε ετοιμότητα για την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων, είπε ο κ. Κεττής.

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στην κοινότητα Μηλιού και επεκτάθηκε προς την κοινότητα Σίμου τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ της Τετάρτης, ανέφερε σε ανάρτησή του στο “X” o κ. Κεττής.

Έκαψε συνολική έκταση περίπου 50 εκταρίων ξηρών χόρτων, άγριας βλάστησης και δέντρων. Σύμφωνα με τον κ. Κεττή οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν στην περιοχή και εργάστηκαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας για τελικές κατασβέσεις και οριοθέτηση της φωτιάς με τη συνδρομή προωθητών γαιών.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, αν και είχε τεθεί σε επιφυλακή η Πολιτική Άμυνα για να εκκενώσει τις κοινότητες Σίμου και Δρύμου, αυτό τελικά δεν κρίθηκε απαραίτητο λόγω της έκβασης της κατάστασης. Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική το μόνο που χρειάστηκε ήταν να εκκενωθούν δυο κατοικίες στις δυο κοινότητες για προληπτικούς λόγους. 

Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο του δρόμου Γιόλου- Πόλεως Χρυσοχούς στο ύψος της κοινότητας Γιόλου και δεν άργησε να επεκταθεί με αποτέλεσμα να επιστρατευθούν άμεσα εναέρια και επίγεια μέσα πυρόσβεσης. Στη μάχη με τις φλόγες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ρίχθηκαν πέντε εναέρια μέσα, τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο καθώς και δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει κάνει αρκετά για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών για τους Κύπριους αθλητές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top