LIKE ONLINE

Φανατικός του Star Wars κατασκεύασε το πρώτο φωτόσπαθο: Μπορεί να κόψει ατσάλι - Δείτε βίντεο

Φανατικός του Star Wars κατασκεύασε το πρώτο φωτόσπαθο: Μπορεί να κόψει ατσάλι - Δείτε βίντεο

Σε μια εξαιρετική συγχώνευση επιστημονικής φαντασίας και πραγματικότητας, ο YouTuber Alex Burkan κατασκεύασε με επιτυχία ένα αναδιπλούμενο φωτόσπαθο στην πραγματική ζωή, που θυμίζει το εμβληματικό όπλο από το Star Wars.

Ο Burkan, ο οποίος διαχειρίζεται το κανάλι Alex Lab, όχι μόνο πέτυχε αυτό το κατόρθωμα, αλλά εξασφάλισε και ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στη διαδικασία.

Η γοητεία του Alex Burkan για τον Star Wars και το θρυλικό φωτόσπαθο τον ώθησε να ξεκινήσει αυτό το φιλόδοξο σχέδιο. «Όλη μου τη ζωή ήμουν μεγάλος θαυμαστής του Star Wars και το φωτόσπαθο ήταν το πιο επιθυμητό μου gadget», μοιράστηκε με το Guinness World Records. Το ταξίδι του ξεκίνησε το 2013, εστιάζοντας στον εξοπλισμό παραγωγής υδρογόνου, ο οποίος πίστευε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός φωτόσπαθου.

Το αποτέλεσμα της αφοσίωσής του είναι μια λεπίδα που έχει μήκος 90 εκατοστών και φτάνει σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 2760 βαθμούς Κελσίου, αρκετά ισχυρή για να κόψει το ατσάλι. Η βασική τεχνολογία περιλαμβάνει έναν ηλεκτρολύτη, μια συσκευή που διασπά το νερό σε αέρια υδρογόνου και οξυγόνου. Ο Burkan εξήγησε: «Το βασικό συστατικό του φωτόσπαθού μου είναι ένας ηλεκτρολύτης. Ένας ηλεκτρολύτης είναι μια συσκευή που μπορεί να παράγει μια τεράστια ποσότητα υδρογόνου και οξυγόνου και να συμπιέζει το αέριο σε οποιαδήποτε πίεση χωρίς μηχανικό συμπιεστή».

Η δημιουργία του φωτόσπαθου δεν ήταν καθόλου απλή. Κάθε βήμα ανάπτυξης έθετε σημαντικές προκλήσεις. Ο Burkan πέρασε χρόνια συγκεντρώνοντας ιδέες και υλικά από διαδικτυακές αγορές και μάντρες απορριμμάτων. Το πιο δύσκολο έργο ήταν η ενσωμάτωση ενός καυστήρα υδρογόνου και οξυγόνου στη λαβή, ένα συμπαγές σχέδιο εμπνευσμένο από το φωτόσπαθο Starkiller από το βιντεοπαιχνίδι «The Force Unleashed».

Το 2022, το καινοτόμο φωτόσπαθο του Burkan αναγνωρίστηκε επίσημα από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ως το πρώτο πτυσσόμενο φωτόσπαθο. Η αναγνώριση αποτέλεσε σημαντικό ορόσημο για τον Youtuber.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Α. Δημητρίου για Metamax: «Ξεκάθαρα θύμα της απάτης ο 48χρονος συλληφθείς» - Έχασε περίπου 20 χιλ. ευρώ

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

Power of Love: Ο νέος παίκτης έχει εξοργίσει το Twitter: «Καλέ, αυτός είναι χειρότερος από τον Νίκο»

Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Ετοιμαστείτε για άνοδο της θερμοκρασίας – Πότε να περιμένουμε μείωση και πότε κίτρινες προειδοποιήσεις

Πόθεν Έσχες: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι βουλευτές - Επιχειρηματίες, γαιοκτήμονες και… καταχρεωμένοι

Έφυγε αναπάντεχα από την ζωή ο 15χρονος Αντώνης - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των οπαδών της Ομόνοιας



Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, καταδικάζοντας τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής, ενώπιον της Ολομέλειας στο Στρασβούργο το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο και σε Κύπριους Ευρωβουλευτές για να τοποθετηθούν με αφορμή την επέτειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top