ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρική διασύνδεση: Στον Υπ. Ενέργειας η πλήρης ανάλυση κόστους-οφέλους του Great Sea Interconnector

Ηλεκτρική διασύνδεση: Στον Υπ. Ενέργειας η πλήρης ανάλυση κόστους-οφέλους του Great Sea Interconnector

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου συναντάται με τη ηγεσία του ΑΔΜΗΕ η οποία θα του παραδώσει την πλήρη μελέτη ανάλυσης κόστους – οφέλους (CBA) για τη λειτουργία του Great Sea Interconnector (GSI), το έργο που αφορά στην ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας και Ισραήλ.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ η συνάντηση θα γίνει στις 10:00 στο Υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΔΜΗΕ, φορέας υλοποίησης του έργου, είχε παρουσιάσει τα βασικά στοιχεία της μελέτης στις κυπριακές Αρχές στις αρχές Ιουνίου. Όπως είχε αναφέρει σε σχετικό σημείωμά του ο ΑΔΜΗΕ, η μελέτη που εκπόνησε η εταιρεία Exergia σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κατέδειξε ότι η λειτουργία του GSI θα επιφέρει εξοικονόμηση 30% στους λογαριασμούς ρεύματος των Κυπρίων καταναλωτών το 2030.

Σημειώνεται ότι η παρουσίαση της επκαιροποιημένης μελέτης CBA ήταν προϋπόθεση που έθεσε η Κυβέρνηση, προκειμένου να πάρει την τελική επενδυτική απόφαση για να ενταχθεί στο έργο με επένδυση €100 εκατ. Μετά τη λήψη της μελέτης, η κυπριακή Κυβέρνηση θα αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ινστιτούτο Κύπρου, καθώς και σε ανεξάρτητο συμβουλευτικό οίκο την αξιολόγηση και ανάλυσή της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει κάνει αρκετά για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών για τους Κύπριους αθλητές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top