ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλιματιστικά στα σχολεία: Το εύκολο και δύσκολο σενάριο - Το χρονοδιάγραμμα και η επάρκεια σε ποσότητα

Κλιματιστικά στα σχολεία: Το εύκολο και δύσκολο σενάριο - Το χρονοδιάγραμμα και η επάρκεια σε ποσότητα

Το εύκολο και το δύσκολο σενάριο για εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία, εξήγησε την Πέμπτη (11/7) ο κ.Πετρός Μηνά, Διευθυντής Δραστηριότητας Διαχειριστή Συστήματος Διανομής.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο κ.Μηνά μίλησε για τις προϋποθέσεις εγκατάστασης κλιματιστικών.

Για να μπορέσει να υλοποιηθεί ο στόχος της κυβέρνησης για εγκατάσταση κλιματιστικών σε όλα τα δημόσια σχολεία εντός τριετίας, θα πρέπει τα περισσότερα από αυτά να έχουν ελάχιστο βαθμό δυσκολίας στην διαδικασία. 

Σύμφωνα με τον κ.Μηνά οι σχολικές Εφορείες θα πρέπει να υποβάλουν ξεχωριστή αίτηση για παραχώρηση επιπρόσθετου ηλεκτρικού φορτίου, καθώς δεν πρόκειται για εγκατάσταση 1-2 κλιματιστικών αλλά για τοποθέτηση κλιματιστικού σε όλες τις αίθουσες των σχολείων, οι οποίες είναι αρκετές. Εν συνεχεία θα υλοποιηθεί τεχνοοικονομική μελέτη για τον τρόπο παροχής αυτού του φορτίου αλλά και για τις πρόνοιες οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν.

Ο κ.Μηνά αναφέρθηκε και στο δύσκολο σενάριο το οποίο είναι πιο χρονοβόρο και θα αφορά σχολεία που θα χρειαστούν περισσότερη μελέτη όσον αφορά το φορτίο για την τοποθέτηση κλιματιστικών.

Δείτε:

Από την πλευρά του ο κ.Νίκος Μεγάλεμος, Πρόεδρος Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι οι τεχνικές Υπηρεσίες που ανέλαβαν το έργο, αλλά οι σχολικές Εφορείες. 

Σημείωσε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου είναι το χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση κλιματιστικών στα πρώτα σχολεία ανά το Παγκύπριο.

Όσον αφορά την επάρκεια κλιματιστικών , ο κ.Μεγάλεμος ανέφερε ότι εφόσον υπάρχει συμφωνία με εταιρεία , υπάρχει και ο ανάλογος αριθμός κλιματιστικών. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει κάνει αρκετά για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών για τους Κύπριους αθλητές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top