ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αντεπίθεση ο Μακάριος Δρουσιώτης - Μιλάει για πρώτη φορά για τη θέση της γυναίκας του στις Βρυξέλλες

Στην αντεπίθεση ο Μακάριος Δρουσιώτης - Μιλάει για πρώτη φορά για τη θέση της γυναίκας του στις Βρυξέλλες

Με χρονολογική σειρά απάντησε ο Μακάριος Δρουσιώτης σε όλα τα σημεία που έγειρε ο Νίκος Αναστασιάδης σε πρόσφατο podcast.

Μιλώντας στο «Μέρα Μεσημέρι», ο Μακάριος Δρουσιώτης επιβεβαίωσε ότι η σχέση του με τον Νίκο Αναστασιάδη ξεκίνησε το 2004 και η αφορμή ήταν το σχέδιο το Ανάν. «Πριν το 2004 δεν είχα καμία σχέση μαζί του. Ούτε καφέ δεν μοιραστήκαμε πιο πριν. Διακόπηκαν το 2007 για το Κυπριακό. Οι σχέσεις μας διακόπηκαν ξανά το 2017 μετά το Κρας Μοντανά», σημείωσε.

Απαντώντας αν δούλεψε ποτέ για τον Αναστασιάδη, τόνισε πως «ουδέποτε με προσέλαβε. Ουδέποτε με πλήρωσε. Δεν πήρα ούτε ένα σεντ από τον κ. Αναστασιάδη. Δεν ήμουν σύμβουλος του στο Κυπριακό. Σε εθελοντική βάση του ετοίμαζα σημειώματα για το Κυπριακό».

Η μόνη αναφορά για οικονομικό κίνητρο από τον Αναστασιάδη προς Δρουσιώτη, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ήταν το 2012 όταν θα πήγαινε στην Αμερική όπου θα έκανε έρευνα για ένα βιβλίο που θα έγραφε για τη Ρωσία. «Δεν δέχτηκα όμως ποτέ να πάρω λεφτά από τον Νίκο Αναστασιάδη», τόνισε.

Το βιβλιο εκείνο επέρριπτε ευθύνες για πρώτη φορά και στη Σοβιετική Ένωση για την εισβολή το 1974 δημιουργώντας προβληματισμό στο Προεδρικό. Μετά την έκδοση του βιβλίου έδωσε και επιστολή παραίτησης στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ακολούθως, προέκυψε και πρόταση από τον Χρήστο Στυλιανίδη για να εργαστεί μαζί του στις Βρυξέλλες. «Εκεί έγινε μια παρανόηση. Αντί να πάω με μια θέση ψηλού μισθού πήγα με σε μια θέση με πολύ χαμηλό μισθό. Υπήρχε ζήτημα λόγω εξόδων ότι δεν θα ήταν βιώσιμο να ζω στις Βρυξέλλες. Θα έχανε και η γυναίκα μου 3 χιλ. ευρώ που ήταν στο Δημόσιο. Υπήρχε μια εισήγηση του Πετρίδη ότι μια θέση κενή στη μόνιμη αντιπροσωπεία και μπορεί να αποσπαστεί εκεί η γυναίκα μου και με βάση αυτά τα δεδομένα η διαβίωση στις Βρυξέλλες θα ήταν βιώσιμη», σημείωσε.

«Οπότε πήγα μόνος στις Βρυξέλλες. Και όταν ήρθε η Ώρα το επόμενο καλοκαίρι να γίνει η απόσπαση και έστειλα επιστολή να δω τι γίνεται ενημερώθηκα από τον τότε Υπ. Παιδείας Κώστα Καδή ότι η θέση αυτή άνοιξε για την Προεδρία μόνο και δεν μπορούμε να δώσουμε αυτή τη θέση γιατί θα εκθέσουμε τον Πρόεδρο», συνέχισε. Μετά ενημερώθηκα ότι η θέση για λίγο διάστημα μετά πληρώθηκε και μάλιστα έστειλαν μέλος του πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ. «Η γυναίκα μου όπως παράλληλα είχε πάρε άδεια άνευ απολαβών και έκατσε έναν χρόνο άνεργη στις Βρυξέλλες. Στη συνέχεια έκανε κανονική διαδικασία και προσλήφθηκε στην ΕΕ. Στα δύο χρόνια παραιτήθηκε γιατί δεν της άρεσε η δουλειά. Και το 2018 τα μαζέψαμε όλα και επιστρέψαμε Κύπρο. Και διασύρει τη γυναίκα μου ο Πρόεδρος τα τελευταία χρόνια στις τηλεοράσεις. Πρώτη φορά τα λέω γιατί δεν ήθελα να βάλω τη γυναίκα μου στον δημόσιο διάλογο», πρόσθεσε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Α. Δημητρίου για Metamax: «Ξεκάθαρα θύμα της απάτης ο 48χρονος συλληφθείς» - Έχασε περίπου 20 χιλ. ευρώ

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

Power of Love: Ο νέος παίκτης έχει εξοργίσει το Twitter: «Καλέ, αυτός είναι χειρότερος από τον Νίκο»

Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Ετοιμαστείτε για άνοδο της θερμοκρασίας – Πότε να περιμένουμε μείωση και πότε κίτρινες προειδοποιήσεις

Πόθεν Έσχες: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι βουλευτές - Επιχειρηματίες, γαιοκτήμονες και… καταχρεωμένοι

Έφυγε αναπάντεχα από την ζωή ο 15χρονος Αντώνης - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των οπαδών της Ομόνοιας



ΠτΔ: «Οι κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων να έχουν άμεση πρόσβαση στις Υπηρεσίες του κράτους»

ΠτΔ: «Οι κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων να έχουν άμεση πρόσβαση στις Υπηρεσίες του κράτους»

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος στα μέλη του Σώματος ανέφερε τα ακόλουθα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top