Κύμα 4 μέτρων «κατάπιε» δύο Βρετανίδες που πόζαραν για φωτογραφία!

Κύμα 4 μέτρων «κατάπιε» δύο Βρετανίδες που πόζαραν για φωτογραφία!

Δυο γυναίκες από τη Βρετανία παρασύρθηκαν από τεράστιο κύμα τεσσάρων μέτρων τη στιγμή που πόζαραν για να φωτογραφηθούν με τρεις ακόμα φίλες τους σε παραλία της Ισπανίας.

Σύμφωνα με βρετανικές ιστοσελίδες η μητέρα δύο παιδιών, Λίζα Κόγκινς και η Τρέισι Αστον, πνίγηκαν στην παραλία Γιορέτ ντε Μαρ στην περιοχή Κόστα Μπράβα.

Όπως επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος οι άτυχες γυναίκες είχαν μόλις πλησιάσει την ακτή και δεν κολυμπούσαν τη στιγμή της τραγωδίας.

Συντετριμμένος ο σύντροφος της Κόγκινς, εξέφρασε την αγωνία του για το πώς θα μεταφέρει τα τραγικά νέα στα δύο παιδιά της γυναίκας, την οποία χαρακτήρισε «σκληρά εργαζόμενη» και «όμορφη».

Ο διοικητής της αστυνομίας, δήλωσε πως οι γυναίκες αγνόησαν τις προειδοποιήσεις να μην πλησιάσουν τη θάλασσα καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές, ενώ επισήμανε πως υπήρχε και σχετική κόκκινη απαγορευτική σημαία.

Την ίδια ώρα, αναφέρεται πως οι γυναίκες σκόπευαν να μπουν στη θάλασσα, αλλά τους πρόλαβε το κύμα. Μία από τις γυναίκες κατάφερε να βγει στην ακτή, ενώ μία δεύτερη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να σώσει τη φίλη της, ωστόσο αμφότερες έχασαν τη ζωή τους στη θαλασσοταραχή.

Παρά τις προσπάθειες διασωστών που με σκάφη και ελικόπτερα επιχείρησαν να τις εντοπίσουν άμεσα, οι γυναίκες παρασύρθηκαν από τα κύματα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας δήλωσε: «Υπήρχε ένα ισχυρό ρεύμα. Ηταν θέμα δευτερολέπτων να παρασυρθούν. Ήταν δύσκολο να τις βρούμε ζωντανές».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι γυναίκες είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.