ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου

Η ψήφιση των προτάσεων νόμου για το Πόθεν Έσχες, η αντέγκληση Κυβέρνησης-ΔΗΣΥ σε σχέση με τη επιστολή της Προέδρου του ΔΗΣΥ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Κυπριακό, οι αυξήσεις τιμών και η ακρίβεια που πλήττουν τα νοικοκυριά, οι εξελίξεις στο Κυπριακό μετά την έκθεση της Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ προς τον ΓΓ του ΟΗΕ και η εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες στο Μαρί είναι τα βασικότερα θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Αμηχανία και πανικός» και γράφει ότι το Προεδρικό αντί να απαντήσει επί της ουσίας στην Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου σε σχέση με την επιστολή της για το Κυπριακό, "επιτέθηκε με όρους πολιτικής ανηθικότητας". Σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει την ψήφιση χθες από τη Βουλή των δυο προτάσεων νόμου για το πόθεν έσχες με συμπερίληψη, μεταξύ άλλων, σε αυτούς που θα καταθέτουν κατάσταση ενεργητικού και παθητικού της περιουσίας, του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Η «Α» αλλού γράφει ότι οι ξενοδόχοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μειωμένες αφίξεις τουριστών.

«Με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό του, το νέο ‘Πόθεν Έσχες’» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Πολίτης» που γράφει πως η Ολομέλεια της Βουλής έβαλε τέλος στο σήριαλ για το νέο νομοθετικό πλαίσιο για το Πόθεν Έσχες, αλλά είναι πιθανή η προσφυγή στο Ανώτατο. Αλλού αναφέρει ότι ενόχλησε την Κυβέρνηση η επιστολή της Προέδρου του ΔΗΣΥ για το Κυπριακό. Ο «Π» αναφέρει σε άλλο θέμα ότι υπέρ της ηλεκτρικής διασύνδεσης δείχνει να είναι ο Υπουργός Ενέργειας, ο οποίος παρέλαβε τη μελέτη για το κόστος της ηλεκτρικής διασύνδεσης με Ελλάδα.

Κάτω από τον τίτλο «Νέες κινήσεις στη σκακιέρα» «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θα λάβει αποφάσεις για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό και ότι η Προσωπική του Απεσταλμένη εμφανίστηκε αισιόδοξη μετά την συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας. Αλλού γράφει ότι τιμήθηκαν οι ήρωες του Μαρί. Επίσης ο «Φ» σε άλλο του ρεπορτάζ γράφει ότι κυβερνητικοί, αστυνομικοί και τραπεζικοί είναι ανάμεσα στα θύματα της πυραμίδας Metamax.

H «Χαραυγή» έχει τίτλο στο κύριό της θέμα «Γονάτισαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την ακρίβεια και τα υψηλά επιτόκια» και αναφέρει ότι σχέδιο στήριξης οικονομίας και κοινωνίας ζητά επιτακτικά το ΑΚΕΛ. Γράφει σε άλλο θέμα πως οι συντεχνίες των νοσηλευτών ζητούν βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Η «Χ» αναφέρει επίσης πως είναι εκτός εργασίας πολλοί εργαζόμενοι στο Λιμάνι Λάρνακας και πως οι συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ έστειλαν επιστολές στους αρμόδιους Υπουργούς.

Η αγγλόγλωσση "Cyprus Mail" στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Η Βουλή αυστηροποιεί τις δηλώσεις για περιουσία» και αναφέρεται στην ψήφιση χθες των προτάσεων νόμου για το Πόθεν Έσχες. Αλλού γράφει ότι μελέτη δείχνει μείωση των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα κατά 30% έως το 2030 με την λειτουργία του Great Sea Interconnector. Επίσης με φωτορεπορτάζ αναφέρεται στο μνημόσυνο για τους πεσόντες στο Μαρί.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Θερίζουμε ότι έσπειραν οι Κυβερνήσεις της Δεξιάς» και αναφέρεται σε ασήκωτες ευθύνες Χριστοδουλίδη-ΔΗΣΥ και των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το Κυπριακό. Αναφέρει αλλού σε ρεπορτάζ για το δίδυμο έγκλημα πραξικοπήματος και εισβολής και πως οι πληγές παραμένουν ανοικτές και οι προδότες κυκλοφορούν ελεύθερα. Η «Γ» αναφέρει σε άλλο θέμα ότι μας στήνουν και πάλι στον τοίχο για τις ξένες επενδύσεις, σε νέα έκθεση της Κομισιόν.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα « Το Ποντίκι» φέρει τίτλο στο κύριό της θέμα «Υποβάθμιση του Κυπριακού σε θέμα ‘συνεργασίας’ και ‘εμπιστοσύνης’» και αναφέρεται στις εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ και στην ανοικτή επιστολή της Προσωπικής του Απεσταλμένης. Επίσης προβάλλει θέματα που σχετίζονται με το Bitcoin και τον ρόλο της Γερμανίας πίσω από τη νέα γενιά. Το «Π» αναφέρεται αλλού σε συμβουλές για σωστή χρήση του κλιματιστικού στο αυτοκίνητο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει κάνει αρκετά για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών για τους Κύπριους αθλητές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top