ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαντά στον ΠΙΣ η Ιατρική Ασπίδα: «Στόχος της πιο αποτελεσματικό σύστημα υγείας»

Απαντά στον ΠΙΣ η Ιατρική Ασπίδα: «Στόχος της πιο αποτελεσματικό σύστημα υγείας»

Στόχος της είναι να καταστήσει το σύστημα υγείας πιο αποτελεσματικό και δίκαιο, αναφέρει η Ομάδα Πρωτοβουλίας Ιατρική Ασπίδα, σε ανακοίνωσή της με την οποία απαντά στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), διευκρινίζοντας πως θεωρεί τον ΠΙΣ συνοδοιπόρο. 

«Η Ιατρική Ασπίδα έχει ως μοναδικό της στόχο τη βέλτιστη εφαρμογή των νόμων και κανονισμών που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υγείας. Σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τόσο οι ασθενείς όσο και οι γιατροί θα νιώθουν ότι τα δικαιώματά τους γίνονται σεβαστά και ότι πολίτες του τόπου μας λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Αφού δηλώνει ότι «σέβεται απολύτως τη νομιμότητα και το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο», προσθέτει ότι είναι ωστόσο «προφανές ότι αυτό το πλαίσιο χρήζει βελτίωσης». Όπως λέει, «οι εισηγήσεις και οι προτάσεις μας βασίζονται σε επιτυχημένα μοντέλα άλλων σοβαρών κρατών που σέβονται τόσο τους ασθενείς όσο και τους γιατρούς» με στόχο την ενίσχυση του συστήματος.

Η Ιατρική Ασπίδα διευκρινίζει ότι η κριτική που ασκεί «δεν έχει σκοπό να στοχοποιήσει τον ΠΙΣ, τον οποίο θεωρούμε συνοδοιπόρο σε αυτή την προσπάθεια, αλλά να αναδείξει τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης προς όφελος όλων». Υπερασπιζόμενη εαυτόν, τονίζει ότι «όχι μόνο δεν παραπλανά δήθεν την κοινή γνώμη ούτε ερμηνεύει αυθαίρετα τη νομοθεσία αλλά αντιθέτως, όπως έχει αποδείξει επανειλημμένως, επιδιώκει να προτείνει ρεαλιστικές λύσεις για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, κάτι που, όπως φαίνεται, είναι ανάγκη αναγνωρισμένη και από τον ίδιο τον ΠΙΣ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους». 

Τέλος, σημειώνει ότι επιθυμία της είναι να συμβάλει να συμβάλουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο που θα οδηγήσει σε ουσιαστικές αλλαγές προς το καλύτερο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει κάνει αρκετά για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών για τους Κύπριους αθλητές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top