ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις προκάλεσε φωτογραφία με όχημα του Yπ.Παιδείας σταθμευμένο σε χώρο για ΑμεΑ - Δόθηκαν οδηγίες για διερεύνηση

Αντιδράσεις προκάλεσε φωτογραφία με όχημα του Yπ.Παιδείας σταθμευμένο σε χώρο για ΑμεΑ  - Δόθηκαν οδηγίες για διερεύνηση

Αντιδράσεις και θυμό προκάλεσε η εικόνα ενός οχήματος του Υπουργείου Παιδείας, να βρίσκεται σταθμευμένο σε χώρο ΑμεΑ.

Το εν λόγω περιστατικό κινητοποίησε άμεσα το υπουργείο Παιδείας.

Την φωτογραφία ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών, Δημήτρης Λαμπριανίδης, αναφέροντας «Να θυμίσω ότι πριν λίγες εβδομάδες η πλειοψηφία των βουλευτών μας απόρριψε πρόταση για αύξηση του εξώδικου προστίμου για την παράνομη στάθμευση σε χώρους ΑμΕΑ γιατί όπως είπαν θεωρούν ότι δεν υπάρχει έξαρση στο πρόβλημα και δεν χρειάζεται να αυξηθεί το εξώδικο!».

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό έδωσε οδηγίες για διερεύνηση και τον εντοπισμό του προσώπου που βρισκόταν στο τιμόνι του εν λόγω οχήματος.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν κυρώσεις στον λειτουργό που οδηγούσε, καθώς το Υπουργείο Παιδείας, κρίνει ως σοβαρό το περιστατικό και την συγκεκριμένη παρανομία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την νομοθεσία, το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση σε χώρους ΑμεΑ είναι €300.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2023, κατατέθηκε πρόταση νόμου από τον Βουλευτή της ΕΔΕΚ, Ανδρέα Αποστόλου μέσω της οποία υπήρξε εισήγηση εάν κάποιος σταθμεύσει παράνομα για πρώτη φορά σε χώρο ΑμεΑ το πρόστιμο από €300 αυξάνεται στα €500. Ωστόσο η πρόταση αυτή απορρίφθηκε, όπως αναφέρει και στην ανάρτηση του κ.Λαμπριανίδης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει κάνει αρκετά για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών για τους Κύπριους αθλητές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top