ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: Τα επικοινωνιακά λάθη, η αλλαγή ατζέντας και η εμφάνιση της Κοινωνικής Συμμαχίας

ΑΚΕΛ: Τα επικοινωνιακά λάθη, η αλλαγή ατζέντας και η εμφάνιση της Κοινωνικής Συμμαχίας

Έντονος προβληματισμός επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ  για την αποτίμηση των εκλογών της 9ης Ιουνίου, η οποία κράτησε περίπου εφτά ώρες.

Όπως ήταν φυσικό, οι ευρωεκλογές μονοπώλησαν τη συζήτηση που ακολούθησε της ομιλίας του ΓΓ Στέφανου Στεφάνου, λόγω της ήττας την οποία υπέστη το κόμμα. Σε ότι αφορά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η αποτίμηση που έγινε ήταν θετική. Όπως γράψαμε, το ΑΚΕΛ κατάφερε να επανεκλέξει τους Δημάρχους της Αριστεράς με ποσοστά σε αρκετές περιπτώσεις που ξεπερνούν το 50%.

Οι προβληματισμοί των μελών της Κεντρικής Επιτροπής εστιάζονται τόσο στο ζήτημα της δομής του κόμματος, όσο και σε θέματα επικοινωνίας, με αρκετά στελέχη να καταθέτουν την άποψη ότι τα μηνύματα δεν φτάνουν στην κοινωνία. Αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

Παρά το γεγονός ότι η απαξίωση ήταν οριζόντια, το ΑΚΕΛ λένε ψηφοφόροι, ως κόμμα που βρίσκεται δίπλα στα προβλήματα της κοινωνίας, αυτή τη φορά, δεν κατάφερε να πείσει.

Ένα από τα ζητήματα για τα οποία θα ανοίξει συζήτηση, είναι το ζήτημα της ταυτότητας του κόμματος, με αρκετούς ψηφοφόρους να ζητούν πιο αριστερές θέσεις. Το ΑΚΕΛ λένε ψηφοφόροι του κόμματος, έπαψε να διαφέρει από τα υπόλοιπα κόμματα.

Στην ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της Κεντρικής Επιτροπής, αναφέρεται μεταξύ άλλων  πως ο διάλογος θα συνεχιστεί ανάμεσα στα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΑΚΕΛ, αλλά και με τον κόσμο της Κοινωνικής Συμμαχίας, ενώ συνεχίζει αναφέροντας ότι το ΑΚΕΛ όχι μόνο δεν αποφεύγει αλλά επιδιώκει την αυτοκριτική, να ακούσει απόψεις και εισηγήσεις ευρύτερα από την κοινωνία, αλλά ιδιαίτερα από τον κόσμο της Αριστεράς.

Το πείραμα του ΑΚΕΛ κατά τη διάρκεια των διπλών εκλογών το οποίο δεν ήταν άλλο από την συνεργασία με την Κοινωνική Συμμαχία, εκ των πραγμάτων φαίνεται πως πέτυχε.

Όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο, 30% των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και σχολικών εφόρων προέρχεται από την Κοινωνική Συμμαχία. Το επόμενο διάστημα, αναμένεται η παρουσίαση των προσώπων τα οποία αποτελούν την Κοινωνική Συμμαχία και σε επαρχιακό και σε κεντρικό επίπεδο, ενώ αναμένεται και ο καταρτισμός συντονιστικών επιτροπών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, η Κεντρική Επιτροπή υπογράμμισε την αποφασιστικότητα  του ΑΚΕΛ να συνεχίσει τα επόμενα βήματα σε σχέση με την Κοινωνική Συμμαχία ώστε να γίνει μια δυναμική ανοιχτή πλατφόρμα που μαζί με το ΑΚΕΛ και όλη την Αριστερά «να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς και τις προοπτικές στον τόπο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόθεν Έσχες: Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βουλευτών

Ιδού ο σταυρός που «μυρόβλυζε» στη Μονή Αββακούμ – Πού βρίσκεται σήμερα και πώς εξαπατούσαν τους πιστούς – Δείτε φωτογραφία

Πόθεν Έσχες Αννίτας: Η περιουσία της, οι καταθέσεις και… τα πολλά χρέη

Υπόθεση Metamax: Διαφήμιζαν κέρδη μέχρι και 3 χιλιάδες ευρώ την ημέρα - Πραγματοποιούσαν σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Κύπριος σημαίνει...κυβερνητικός: Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των Δημόσιων Υπαλλήλων

Αυτή είναι η Ελληνίδα ηθοποιός που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του συζύγου της



Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Ανέκαθεν σεβασμός της ΕΥ στον θεσμό Γενικού Εισαγγελέα» - Πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία

Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Ανέκαθεν σεβασμός της ΕΥ στον θεσμό Γενικού Εισαγγελέα» - Πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία

Αν υπήρχε θεσμός τον οποίο η Ελεγκτική Υπηρεσία αντιμετώπιζε με περισσό σεβασμό είναι αυτός του Γενικού Εισαγγελέα, ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, κατά την τελευταία μέρα της αντεξέτασής του ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου την Τρίτη, σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη για απόλυσή του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top