ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Υγείας: Παρά τις δυσκολίες δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες για λύση

Υπ. Υγείας: Παρά τις δυσκολίες δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες για λύση

Τη διαβεβαίωση ότι παρά τις δυσκολίες, ποτέ δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, έδωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανού, σε ομιλία του, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στο ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων της Κοινότητας Καλού Χωριού Ορεινής.

Ο κ. Δαμιανού είπε ότι «οι προσπάθειες για απελευθέρωση και επανένωση τούτου του τόπου θα συνεχιστούν ακούραστα, παρά την άτεγκτη στάση της Τουρκίας και της τ/κ πλευράς, οι οποίες θέτουν όρους για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» και πρόσθεσε πως «η επίλυση του κυπριακού προβλήματος παραμένει βασική προτεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Οραματιζόμαστε μια πατρίδα ελεύθερη και επανενωμένη, στην οποία κουμάντο θα κάνουν οι νόμιμοι κάτοικοί της, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ονειρευόμαστε μια πατρίδα που να προσφέρει στους κατοίκους της συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας».

Ο Υπουργός Υγείας είπε ακόμη ότι «παρά τις όποιες προκλήσεις λοιπόν, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή, δεν μπορεί η παρούσα κατάσταση πραγμάτων να αποτελεί το μέλλον της πατρίδας μας».

Αναφερόμενος στους πεσόντες ήρωες της κοινότητας Καλού Χωριού Ορεινής, ο κ. Δαμιανού είπε ότι αυτοί τίμησαν την πατρίδα με την ηρωική τους θυσία και πέρασαν στο Πάνθεον των Ηρώων της Κύπρου και του Ελληνισμού και πρόσθεσε ότι «η θυσία τους δεν θα ξεχαστεί ποτέ και θα αποτελεί φάρο για τις επόμενες γενιές».

Είπε ακόμη ότι «δεν θα λησμονούμε ποτέ τους δύο αγνοούμενους της κοινότητας Καλού Χωριού Ορεινής και εργαζόμαστε ακατάπαυστα για τον εντοπισμό τους και την επιστροφή τους στους αγαπημένους τους».

«Οι αγνοούμενοι μας, που δεν επέστρεψαν ακόμα, παραμένουν βαθιά χαραγμένοι στις καρδιές μας. Η αναζήτηση για την διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας δεν έχει σταματήσει και δεν θα σταματήσει μέχρι να δοθούν όλες οι απαντήσεις και να αποδοθεί δικαιοσύνη», κατέληξε ο κ. Δαμιανού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Τρελάθηκε ο καιρός: Πάνω από 40 βαθμούς η θερμοκρασία - Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο βροχής - Δείτε αναλυτικά

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν καλεί να απαγορευθεί ο τύπος του τουφεκιού που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Τραμπ



Το Κυπριακό στο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ - Συνέρχεται τις επόμενες ημέρες

Το Κυπριακό στο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ - Συνέρχεται τις επόμενες ημέρες

Σε μία ανάλυση για το κυπριακό αναμένεται να προβεί το επόμενο διάστημα -ίσως στις αρχές Αυγούστου- ο ΔΗΣΥ, σε μία περίοδο η οποία θεωρείται κρίσιμη για το εθνικό μας θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top