ΔΙΕΘΝΗ

Ζαχάροβα: Με χρήματα ΗΠΑ απόπειρα δολοφονίας Πούτιν

Ζαχάροβα: Με χρήματα ΗΠΑ απόπειρα δολοφονίας Πούτιν

Η απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, για την οποία έκανε λόγο ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Κιρίλ Μπουντάνοφ, προετοιμαζόταν με χρήματα των ΗΠΑ, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στον λογαριασμό της στο κοινωνικό δίκτυο Telegram.

«Χθες, ένας από τους αρχηγούς του καθεστώτος του Κιέβου, ο [Κιρίλ] Μπουντάνοφ, παραδέχθηκε ανοιχτά ότι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ετοίμαζαν απόπειρες δολοφονίας του Ρώσου Προέδρου. Επομένως αυτή η απόπειρα δολοφονίας προετοιμαζόταν και πάλι με αμερικανικά χρήματα, χωρίς τα οποία δεν θα υπήρχε ουδεμία κακόβουλη δραστηριότητα της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών, της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και συνολικά της Μπάνκοβα [σ.σ. οδού, όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο]», δήλωσε η υψηλόβαθμη Ρωσίδα διπλωμάτης.

Σχολιάζοντας τις ίδιες δηλώσεις του Ουκρανού αξιωματούχου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στο ρωσικό δίκτυο Shot ότι «όλες οι απειλές από το καθεστώς του Κιέβου είναι ολοφάνερες, γι’ αυτό η ασφάλεια του πρώτου προσώπου [σ.σ. Προέδρου Β. Πούτιν] παρέχεται στο δέον επίπεδο».

Απόπειρες δολοφονίας κατά του Β. Πούτιν «υπήρξαν, αλλά όπως βλέπετε, προς το παρόν ανεπιτυχείς», δήλωσε χθες ο αρχηγός της μυστικής υπηρεσίας του ουκρανικού στρατού σύμφωνα με την εφημερίδα RBK-Ykraine, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες περιπτώσεις απόπειρας δολοφονίας κατά του Ρώσου ηγέτη αναφερόταν.

Κατά τα λεγόμενά του «οι Ρώσοι φοβούνται να χάσουν τον Πούτιν, διότι αποτελεί εγγυητή της σταθερότητας στη ζωή τους».

Τον Μάιο του 2022 ο Κ. Μπουντάνοφ είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ουκράινσκαγια Πράβντα» ότι «περίπου δύο μήνες πριν» είχε σημειωθεί απόπειρα δολοφονίας κατά του Β. Πούτιν από «εκπροσώπους του Καυκάσου», όμως η απόπειρα «ήταν ανεπιτυχής» και δεν δημοσιοποιήθηκε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Μετά τις καταιγίδες έρχονται υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Το αντιφατικό προφίλ του παραλίγο δολοφόνου του Τραμπ: Άθλιος σκοπευτής αλλά με βολή επαγγελματία και αριστερός που ψήφιζε συντηρητικούς

Βρήκαν στην κατοχή τους μαχαίρια και 14 κινητά - Πιάστηλαν να χρησιμοποιούν πλαστές πιστωτικές σε περίπτερο

Εξαφανίστηκε 25χρονος Αγγλοκύπριος στη Σαρδηνία - Τον ψάχνουν τρεις μέρες - Δραματική έκκληση από τη μητέρα του

«Μίλησε» η νεκροτομή του 25χρονου που παρασύρθηκε από όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Έτσι έχασε τη ζωή του



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Τα συγχαρητήρια του στην Ρομπέρτα Μέτσολα για την επανεκλογή της ως Πρόεδρος στη 10η κοινοβουλευτική θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top