ΕΛΛΑΔΑ

Δίωξη για πέντε κακουργήματα στους 74 συλληφθέντες για τους πυροβολισμούς έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Δίωξη για πέντε κακουργήματα στους 74 συλληφθέντες για τους πυροβολισμούς έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων σε βάρος των 74 συλληφθέντων της αιματηρής συμπλοκής με πυροβολισμούς μεταξύ οργανωμένων οπαδών που έγινε χθες Σάββατο (13/7) έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ενώπιον των δικαστικών αρχών προσήχθησαν οι 72 από τους 74 συλληφθέντες, καθώς οι δύο εξ αυτών νοσηλεύονται στο Λαϊκό Νοσοκομείο και κρατούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η 10η τακτική ανακρίτρια που θα διενεργήσει την έρευνα αναμένεται στη συνέχεια για τους δύο αυτούς συλληφθέντες να εκδώσει εντάλματα σύλληψης.

Ειδικότερα, η δίωξη που άσκησε σήμερα η Εισαγγελία σε βάρος των 74 συλληφθέντων αφορά στα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ηθική αυτουργία σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και κατοχή εκρηκτικών.

Τα πλημμελήματα που βαρύνουν τους συλληφθέντες είναι: επικίνδυνη σωματική βλάβη, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιαιοπραγία κατά άλλου και κατοχή αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη.

Όλες οι παραπάνω κατηγορίες είναι κατά συναυτουργία και με αφορμή αθλητική εκδήλωση. Επιπλέον σύμφωνα με τη δίωξη οι συλληφθέντες βαρύνονται ακόμη και με τα αδικήματα της παράνομης κατοχής βεγγαλικών και κροτίδων παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών για ίδια χρήση

Μετά την άσκηση της δίωξης οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 10η τακτική ανακρίτρια, από την οποία αναμένεται να ζητήσουν και λάβουν προθεσμίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας οδηγήθηκαν 69 εκ των κατηγορουμένων, καθώς οι υπόλοιποι πέντε είναι ανήλικοι και ως προς αυτούς η δικογραφία χωρίστηκε και χρεώθηκε σε ανακριτή ανηλίκων.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόθεν Έσχες: Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βουλευτών

Ιδού ο σταυρός που «μυρόβλυζε» στη Μονή Αββακούμ – Πού βρίσκεται σήμερα και πώς εξαπατούσαν τους πιστούς – Δείτε φωτογραφία

Πόθεν Έσχες Αννίτας: Η περιουσία της, οι καταθέσεις και… τα πολλά χρέη

Υπόθεση Metamax: Διαφήμιζαν κέρδη μέχρι και 3 χιλιάδες ευρώ την ημέρα - Πραγματοποιούσαν σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Κύπριος σημαίνει...κυβερνητικός: Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των Δημόσιων Υπαλλήλων

Αυτή είναι η Ελληνίδα ηθοποιός που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του συζύγου της



Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Ανέκαθεν σεβασμός της ΕΥ στον θεσμό Γενικού Εισαγγελέα» - Πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία

Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Ανέκαθεν σεβασμός της ΕΥ στον θεσμό Γενικού Εισαγγελέα» - Πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία

Αν υπήρχε θεσμός τον οποίο η Ελεγκτική Υπηρεσία αντιμετώπιζε με περισσό σεβασμό είναι αυτός του Γενικού Εισαγγελέα, ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, κατά την τελευταία μέρα της αντεξέτασής του ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου την Τρίτη, σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη για απόλυσή του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top