ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι της 36χρονης άμεσα αλλά ήταν αργά - Το χρονικό της φρίκης

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι της 36χρονης άμεσα αλλά ήταν αργά - Το χρονικό της φρίκης

Μια ακόμη γυναικοκτονία σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Ιουλίου στην Αμφιλοχία, με τον δράστη στη συνέχεια να αυτοκτονεί.

Ραγίζουν καρδιές οι γονείς της 36χρονης Αρετής που δολοφονήθηκε από τον διαστάσει σύζυγό της, έξω από το σπίτι της στην Αμφιλοχία, όπου την πυροβόλησε μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης τους, δίνοντας στη συνέχεια τέλος και στη ζωή του. Ο 43χρονος είχε στήσει καρτέρι θανάτου στην γυναίκα, μέσα στο ίδιο της το σπίτι, στο οποίο, μάλιστα, βρισκόταν και η ανήλικη κόρη τους.

Όταν έφτασε η άτυχη 36χρονη έξω από το σπίτι της, στις 4:00, αμέσως ο 43χρονος πήδηξε από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου πάνω στο αυτοκίνητό της και πυροβόλησε τον ανεμοθώρακα και το τζάμι της συνοδηγού, με αποτέλεσμα να την σκοτώσει. Ακολούθως, ο δράστης πήγε πίσω από το όχημα, έστρεψε το φονικό όπλο στο κεφάλι του, και έδωσε τέλος στην ζωή του.

Ο 43χρονος δολοφόνος και αυτόχειρας είχε κάνει κόλαση τη ζωή της εν διαστάσει συζύγου του, όπως λένε οι γονείς της αδικοχαμένης Αρετής. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ο δράστης και αυτόχειρας έπινε συνεχώς και κυκλοφορούσε μεθυσμένος, ενώ συχνά της συμπεριφερόταν άσχημα, την χτυπούσε και την έβριζε, σύμφωνα με την μητέρα του θύματος.

Όπως προσπαθούσαν να συμβουλεύσουν το ζευγάρι οι γονείς της άτυχης 36χρονης, έλεγαν τόσο στην κόρη της να φύγει όσο και στον γαμπρό τους να την αφήσει και να ξεκινήσει μία νέα ζωή με άλλη γυναίκα μακριά από την κόρη τους. Η απάντηση όμως που λάμβαναν η εξής: «Δεν μπορώ να ζήσω μακριά της».

Ένα από τα περιστατικά βίας εκτυλίχθηκε στην παραλία της Αμφιλοχίας, όπου εκεί χτύπησε βίαια την 36χρονη με αποτέλεσμα να πάρει τηλέφωνο τον γιο της και να του ζητήσει να πάρει τηλέφωνο την Αστυνομία. Η μητέρα της 36χρονης περιγράφει το συγκλονιστικό περιστατικό: «Την πήρε και την πήγε στην πλαζ. Την έδερνε. Της είπε (σσ. όταν η 36χρονη πήρε τον γιο της τηλέφωνο) ”μαμά πού είσαι;”. ”Βασίλη πάρε τηλέφωνο το 100” του λέει, ”με σκοτώνει ο πατέρας”».

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Αρετής ήταν ο πρώτος που έμαθε το πρωί για την δολοφονία της κόρης του. «Κατέβαινα από το σπίτι να πάω για δουλειά και με ειδοποίησαν οι φίλοι μου. Δεν ήξερα τίποτα. Καλύτερα να με χτυπούσε κεραυνός να πέθαινα, παρά αυτό».

Σύμφωνα με το MEGA, τα τελευταία λόγια της 36χρονης, ενώ επικοινωνούσε με την αστυνομία ήταν: «Είμαι η Αρετή Τσ…, έχει όπλο, θα με σκοτώσει!». Λίγο μετά, η γυναίκα έπεσε νεκρή από τα πυρά του δράστη, ο οποίος της έστησε φονικό καρτέρι στο σπίτι της, όπου βρισκόταν και το παιδί τους.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα συνέβησαν στις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/07), όταν ο 43χρονος μετέβη στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του και της έστησε καρτέρι θανάτου. Εκεί, βρισκόταν μόνη της η 13χρονη κόρη τους, η οποία επικοινώνησε με τον κουμπάρο τους, που βρίσκονταν στον 2ο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας και του φώναζε «ο μπαμπάς μου είναι στο σπίτι με ένα κυνηγετικό όπλο», σύμφωνα με πληροφορίες. Τότε, ο κουμπάρος κατέβηκε στον 1ο όροφο, και με προτροπές προσπαθούσε να ηρεμήσει τον 43χρονο.

Μάλιστα, η 13χρονη κόρη του, φοβούμενη τι θα συμβεί, ζήτησε βοήθεια και από την γειτόνισσα. Εκείνη, πήρε το μικρό παιδί και κλείδωσε τον 43χρονο στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του. Τότε, ο δράστης πήρε τηλέφωνο την πρώην σύζυγό του, η οποία εκείνη την ώρα εργαζόταν, και της είπε «γύρνα σπίτι, γιατί αλλιώς θα σκοτώσω την κόρη μας», σύμφωνα με το Mega.

Στην συνέχεια, όταν έφτασε η άτυχη 36χρονη έξω από το σπίτι της, αμέσως ο 43χρονος πήδηξε από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου πάνω στο αυτοκίνητό της και πυροβόλησε τον ανεμοθώρακα και το τζάμι της συνοδηγού, με αποτέλεσμα να την σκοτώσει. Ακολούθως, ο δράστης πήγε πίσω από το όχημα, σημάδεψε το κεφάλι του, και έδωσε τέλος στην ζωή του.

Οι μηνύσεις για ενδοοικογενειακή βία

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το θύμα είχε κάνει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία στον εν διαστάσει σύζυγό της τον περασμένο Μάιο, οπότε και συνελήφθη, ωστόσο κρίθηκε αθώος από το αυτόφωρο χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η ΕΛ.ΑΣ. της είχε προτείνει να πάει σε δομή και να εγκαταστήσει στο κινητό της το panic button, με την ίδια να αρνείται.

Παράλληλα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως το θύμα, είχε προχωρήσει ξανά σε μήνυση σε βάρος του δράστη για ενδοοικογενειακή βία και απειλή, για πράξεις που έλαβαν χώρα στις 10 Ιουλίου, μόλις πριν από 3 ημέρες. Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατή η σύλληψη του δράστη στα όρια του αυτοφώρου. Η άτυχη γυναίκα, δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να εγκαταστήσει το panic button.

Η πρώτη καταγγελία είχε γίνει τον περασμένο Μάιο. Η 36χρονη είχε μηνύσει τον εν διαστάσει σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία και εκείνος είχε συλληφθεί. Την είχε μηνύσει επίσης και είχε συλληφθεί και εκείνη. Το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο. Τραγικό στοιχείο που αποκαλύπτεται, στη μήνυση τότε του είχε αφαιρεθεί η καραμπίνα που κατείχε νόμιμα, ωστόσο μετά από 15 ημέρες από το δικαστήριο καθώς δεν καταδικάστηκε, του επεστράφη.

«Την 12η Μαίου 2024, κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, από τις αρμόδιες Αρχές είχε αφαιρεθεί το όπλο από την κατοχή του δράστη, ωστόσο, ένεκα αθώωσης αυτού, με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, και όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, εφόσον δεν είχε γίνει χρήση του όπλου στο περιστατικό, μετά από 15 ημέρες του αποδόθηκε εκ νέου με σχετική αίτησή του», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Την είχε χτυπήσει την Τρίτη

Η δεύτερη καταγγελία από την 36χρονη σε βάρος του 43χρονου έγινε μόλις πριν λίγες ημέρες, επίσης για ενδοοικογενειακή βία, αλλά η αστυνομία δεν κατάφερε να τον εντοπίσει για να τον συλλάβει.

Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε η μητέρα της 36χρονης λέγοντας χαρακτηριστικά για το περιστατικό της περασμένης Τρίτης. «Πάει την Τρίτη στην αστυνομία το παιδί μου να του κάνει μήνυση και πήγε και εξαφανίστηκε αυτός. Πήγε σπίτι της, της έκανε φασαρία γιατί έπινε. Την χτύπησε», είπε χαρακτηριστικά. Στην κάμερα μίλησε και ο πατριός της λέγοντας ότι την είχαν δει πολλές φορές χτυπημένη.

Αμφιλοχία: Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, ανευρέθησαν νεκροί στην περιοχή της Αμφιλοχίας 36χρονη γυναίκα και 43χρονος άνδρας, οι οποίοι έφεραν τραύμα από κυνηγετικό όπλο.

Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία, ο 43χρονος πυροβόλησε την 36χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία βρέθηκε νεκρή εντός οχήματος και κατόπιν αυτοκτόνησε λίγα μέτρα μακριά από το όχημα με το ίδιο όπλο, το οποίο βρέθηκε δίπλα του.

Επισημαίνεται ότι η 36χρονη την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του 43χρονου για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, που έλαβαν χώρα την 10 Ιουλίου 2024, πλην όμως δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του «panic button».

Επίσης, στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης».

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόθεν Έσχες: Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βουλευτών

Ιδού ο σταυρός που «μυρόβλυζε» στη Μονή Αββακούμ – Πού βρίσκεται σήμερα και πώς εξαπατούσαν τους πιστούς – Δείτε φωτογραφία

Πόθεν Έσχες Αννίτας: Η περιουσία της, οι καταθέσεις και… τα πολλά χρέη

Υπόθεση Metamax: Διαφήμιζαν κέρδη μέχρι και 3 χιλιάδες ευρώ την ημέρα - Πραγματοποιούσαν σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Κύπριος σημαίνει...κυβερνητικός: Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των Δημόσιων Υπαλλήλων

Αυτή είναι η Ελληνίδα ηθοποιός που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του συζύγου της



Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Ανέκαθεν σεβασμός της ΕΥ στον θεσμό Γενικού Εισαγγελέα» - Πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία

Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Ανέκαθεν σεβασμός της ΕΥ στον θεσμό Γενικού Εισαγγελέα» - Πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία

Αν υπήρχε θεσμός τον οποίο η Ελεγκτική Υπηρεσία αντιμετώπιζε με περισσό σεβασμό είναι αυτός του Γενικού Εισαγγελέα, ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, κατά την τελευταία μέρα της αντεξέτασής του ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου την Τρίτη, σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη για απόλυσή του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top