LIKE ONLINE

Αγαπάει πραγματικά τους ιδιοκτήτες του ένας σκύλος ή θέλει απλώς μια λιχουδιά; Μελέτη αποκαλύπτει

Αγαπάει πραγματικά τους ιδιοκτήτες του ένας σκύλος ή θέλει απλώς μια λιχουδιά; Μελέτη αποκαλύπτει

Γενικά, τα σκυλιά είναι υπέροχα. Είναι σίγουρο ότι όλοι οι φιλόζωοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι τριχωτοί φίλοι μας μας λατρεύουν όσο κι εμείς αυτούς - αλλά πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι;

Ενώ υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν τα σήματα που εκτελούν τα σκυλιά για να υποδείξουν συγκεκριμένες συμπεριφορές, είναι εύκολο να ανησυχήσει κανείς ότι πολλά από αυτά καταλήγουν στο γεγονός ότι συνδέουν τους ιδιοκτήτες με το φαγητό.

Ωστόσο, τώρα υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλο του σκύλου σας όταν μυρίζει τη μυρωδιά σας και πώς τον κάνει να νιώθει. Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι The Feedski στο YouTube, ο παρουσιαστής William Copus ρώτησε: «Αγαπούν οι σκύλοι πραγματικά τους ιδιοκτήτες τους ή απλά μας εξαπατούν;»

«Αυτό ήθελε να διαπιστώσει μια μελέτη, αν υπάρχει αληθινή αγάπη στον εγκέφαλό τους ή αν ο ενθουσιασμός τους οφείλεται στο ότι είμαστε η σύνδεση με την τροφής τους».

Εξήγησε ότι 80 σκύλοι εκπαιδεύτηκαν να παραμένουν εντελώς ακίνητοι ώστε οι ερευνητές να μπορούν να κάνουν σάρωση εγκεφάλου ενώ ήταν ξύπνιοι και χωρίς νάρκωση. Συνέχισε: «[Ενώ βρίσκονταν στο μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας] τους δόθηκαν Q-tips για να μυρίσουν. Ένα με τον ιδρώτα ενός ξένου και ένα με τον ιδρώτα του ιδιοκτήτη τους. Μόνο όταν μύριζαν τον ιδιοκτήτη τους ενεργοποιούνταν ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου τους. Αν συγκρίνετε αυτό το τμήμα του εγκεφάλου με τον ανθρώπινο εγκέφαλο, είναι το ίδιο τμήμα που ενεργοποιείται όταν προσδοκούμε να είμαστε με κάποιον που αγαπάμε. Μια άλλη μελέτη έμαθε ότι όταν οι σκύλοι σας κοιτάζουν σας αγκαλιάζουν ουσιαστικά με τα μάτια τους. Όταν οι σκύλοι σας κοιτάζουν η ωκυτοκίνη, γνωστή ως ορμόνη της αγάπης, απελευθερώνεται ενεργά στο αίμα τους. Έτσι, δεν σας κοιτάζουν επειδή θέλουν κάτι, απλά σας αγαπούν».

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Μετά τις καταιγίδες έρχονται υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Το αντιφατικό προφίλ του παραλίγο δολοφόνου του Τραμπ: Άθλιος σκοπευτής αλλά με βολή επαγγελματία και αριστερός που ψήφιζε συντηρητικούς

Βρήκαν στην κατοχή τους μαχαίρια και 14 κινητά - Πιάστηλαν να χρησιμοποιούν πλαστές πιστωτικές σε περίπτερο

Εξαφανίστηκε 25χρονος Αγγλοκύπριος στη Σαρδηνία - Τον ψάχνουν τρεις μέρες - Δραματική έκκληση από τη μητέρα του

«Μίλησε» η νεκροτομή του 25χρονου που παρασύρθηκε από όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Έτσι έχασε τη ζωή του



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Τα συγχαρητήρια του στην Ρομπέρτα Μέτσολα για την επανεκλογή της ως Πρόεδρος στη 10η κοινοβουλευτική θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top