ΔΙΕΘΝΗ

Ο 20χρονος Τόμας που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Τραμπ είχε απορριφθεί από την ομάδα σκοποβολής του σχολείου του

Ο 20χρονος Τόμας που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Τραμπ είχε απορριφθεί από την ομάδα σκοποβολής του σχολείου του

Οι πολίτες στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο παρακολουθούν σοκαρισμένοι τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην Πενσιλβάνια. Κατά του Τραμπ πυροβόλησε ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς, ο οποίος έπεσε νεκρός από ελεύθερο σκοπευτή της Μυστικής Υπηρεσίας.

Ο Τζέιμσον Μάιερς, πρώην μέλος της ομάδας σκοποβολής του Bethel Park High School που αποφοίτησε μαζί με τον Κρουκς το 2022, δήλωσε στο CBS ότι o 20χρονος δεν είχε καταφέρει να μπει στην ομάδα.

«Δεν μπήκε καν στην ομάδα junior μετά από δοκιμές», πρόσθεσε ο Μάιερς. «Δεν επέστρεψε ποτέ στις δοκιμές για το υπόλοιπο διάστημα που ήμασταν στο λύκειο».

Ο Μάιερς θυμάται τον Κρουκς ως ένα φαινομενικά «φυσιολογικό αγόρι» που «δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής, αλλά ποτέ δεν τον πείραζαν ή κάτι τέτοιο». «Ήταν ένα καλό παιδί που δεν μιλούσε ποτέ άσχημα για κανέναν και ποτέ δεν τον θεώρησα ικανό για οτιδήποτε είδα να κάνει τις τελευταίες ημέρες».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, ο Κρουκς φορούσε ένα μπλουζάκι από το Demolition Ranch, ένα κανάλι στο YouTube γνωστό για το περιεχόμενό του με όπλα και κατεδαφίσεις.

Το κανάλι έχει εκατομμύρια συνδρομητές και παρουσιάζει βίντεο με διάφορα όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ποιος ήταν ο Τόμας Μάθιου Κρουκς

Ο Κρουκς δεν είχε πάνω του ταυτότητα, οπότε οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεχνολογία αναγνώρισης DNA και προσώπου για να τον ταυτοποιήσουν, όπως δήλωσε το FBI.

Ήταν από το Μπέθελ Παρκ στην Πενσυλβάνια, περίπου 70 χιλιόμετρα από το σημείο της απόπειρας δολοφονίας, και αποφοίτησε το 2022 από το Λύκειο του Μπέθελ Παρκ με βραβείο 500 δολαρίων για μαθηματικά και επιστήμες, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα.

Ο Κρουκς εργαζόταν σε κουζίνα τοπικού γηροκομείου σε μικρή απόσταση από το σπίτι του.

Τα πολιτειακά αρχεία ψηφοφόρων δείχνουν ότι ήταν εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικάνος, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Αναφέρεται επίσης ότι έχει δωρίσει 15 δολάρια στη φιλελεύθερη προεκλογική ομάδα ActBlue το 2021.

Ήταν μέλος σε μια τοπική λέσχη σκοποβολής, την Clairton Sportsmen’s Club, για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Τι άνθρωπος ήταν

Μέχρι στιγμής, έχει διαμορφωθεί μια συγκεχυμένη -και ενίοτε αντικρουόμενη- εικόνα για το ποιος ήταν ο Κρουκς, όπως σημειώνει το βρετανικό BBC.

Μιλώντας στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KDKA, νεαροί ντόπιοι που πήγαιναν μαζί του στο σχολείο τον περιέγραψαν ως μοναχικό τύπο, ο οποίος συχνά δεχόταν εκφοβισμό και μερικές φορές φορούσε «κυνηγετικές στολές στο σχολείο».

Μια άλλη πρώην συμμαθήτριά του, η Σάμερ Μπάρκλεϊ, έδωσε μια άλλη εικόνα του, λέγοντας στο BBC ότι «έπαιρνε πάντα καλούς βαθμούς στα τεστ» και ήταν «πολύ παθιασμένος με την ιστορία». «Οτιδήποτε αφορούσε την κυβέρνηση και την ιστορία φαινόταν να το γνωρίζει», είπε. «Αλλά δεν ήταν τίποτα το ασυνήθιστο… ήταν πάντα καλός». Ανέφερε ακόμη ότι τον συμπαθούσαν οι καθηγητές του.

Άλλοι απλά τον θυμόντουσαν ως ήσυχο. «Ήταν εκεί, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν που να τον ήξερε καλά», δήλωσε στο BBC ένας πρώην συμμαθητής του, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος. «Φαινόταν μια χαρά».

Άλλοι δήλωσαν απλώς ότι σοκαρίστηκαν από το γεγονός ότι ο φερόμενος ως δράστης των πυροβολισμών θα μπορούσε να προέρχεται από τους ήσυχους δρόμους του Μπέθελ Παρκ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόθεν Έσχες: Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βουλευτών

Κύπριος σημαίνει...κυβερνητικός: Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των Δημόσιων Υπαλλήλων

Πολιτικός αναλυτής στο «Τ»: Πώς η σφαίρα που δέχθηκε ο Τραμπ μετατρέπεται σε εισιτήριο για εκλογή - Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Υπόθεση Metamax: Διαφήμιζαν κέρδη μέχρι και 3 χιλιάδες ευρώ την ημέρα - Πραγματοποιούσαν σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Μάτσας για Σταυριανό: «Είπε όσα είχε να πει - Δεν βλέπω άλλο λόγο από την δημιουργία εντυπώσεων»



ΔΗΣΥ: Οι δηλώσεις Δημητρίου και Χατζηγιάννη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα - Υποδείξεις Αννίτας

ΔΗΣΥ: Οι δηλώσεις Δημητρίου και Χατζηγιάννη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα - Υποδείξεις Αννίτας

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στον ΔΗΣΥ με αφορμή, αυτή τη φορά, τις δημόσιες δηλώσεις των βουλευτών Δημήτρη Δημητρίου και Κυριάκου Χατζηγιάννη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top