ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα Δημητρίου και Στέφανος Στεφάνου ζητούν τολμηρά βήματα στο κυπριακό

Αννίτα Δημητρίου και Στέφανος Στεφάνου ζητούν τολμηρά βήματα στο κυπριακό

Από το βήμα της βουλής τα κόμματα ξεδίπλωσαν τις θέσεις τους για το κυπριακό, σε ειδική συνεδρίαση του σώματος, για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.

Η Πρόεδρος της βουλής στην ομιλία της έστειλε το μήνυμα πως θα πρέπει να τολμήσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα στο κυπριακό. Η Αννίτα Δημητρίου μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «χρειάζεται να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να προχωρήσουμε πάρα πέρα. Να μην αφήσουμε πρόσφορο έδαφος στις ακρότητες και στον λαϊκισμό που αποπροσανατολίζουν» ενώ την ίδια επικαλέστηκε τις δηλώσεις της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ, ότι «το status quo» έχει μεγαλώσει την απόσταση και έχει διευρύνει την έλλειψη γνώσης του ενός για τον άλλο και αυτό μεγαλώνει κάθε μέρα που περνά.

Η Αννίτα Δημητρίου σημείωσε ότι η διαίρεση και η διχοτόμηση δεν μπορεί να είναι το μέλλον αυτού του τόπου και του λαού της Κύπρου. Συνέχισε λέγοντας πως «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή οφείλουμε να δημιουργήσουμε προοπτική και να δώσουμε ελπίδα». Και εδώ ακριβώς είπε, έγκειται και η ευθύνη εκάστου.

Έστειλε μήνυμα ενότητας εκφράζοντας την άποψη ότι μέσα από τη σύμπλευση και την ενότητα μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, έξω από το κλίμα της αντιπαράθεσης και των αντεγκλήσεων και σε κάθε νέο βήμα, οι σκιές του παρελθόντος ας μικραίνουν αντί να μεγαλώσουν.

Στεφάνου προς Χριστοδουλίδη: «Εσείς έχετε την ευθύνη διαχείρισης του κυπριακού»

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου έστειλε το μήνυμα προς όλους, να υπερβούν την ψευδαίσθηση ασφαλείας που δημιουργεί η προσωρινότητα που ζούμε από το 1974. Στην ομιλία του ενώπιον της βουλής, ο κ. Στεφάνου σημείωσε πως βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σημείο όπου η οριστικοποίηση της διχοτόμησης είναι όσο ποτέ, ορατή.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες και τα ορόσημα τα οποία εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε πως, αυτά δεν απέδωσαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Είναι επιτακτική ανάγκη σημείωσε, η ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών από μέρους μας, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε δυναμική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και επανέλαβε την πρόταση του ΑΚΕΛ σε σχέση με τα ενεργειακά, την οποία έχει υποβάλει από τον Δεκέμβριο του 2020. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόθεν Έσχες: Δείτε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των βουλευτών

Ιδού ο σταυρός που «μυρόβλυζε» στη Μονή Αββακούμ – Πού βρίσκεται σήμερα και πώς εξαπατούσαν τους πιστούς – Δείτε φωτογραφία

Πόθεν Έσχες Αννίτας: Η περιουσία της, οι καταθέσεις και… τα πολλά χρέη

Υπόθεση Metamax: Διαφήμιζαν κέρδη μέχρι και 3 χιλιάδες ευρώ την ημέρα - Πραγματοποιούσαν σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Κύπριος σημαίνει...κυβερνητικός: Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των Δημόσιων Υπαλλήλων

Αυτή είναι η Ελληνίδα ηθοποιός που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του συζύγου της



Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Ανέκαθεν σεβασμός της ΕΥ στον θεσμό Γενικού Εισαγγελέα» - Πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία

Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Ανέκαθεν σεβασμός της ΕΥ στον θεσμό Γενικού Εισαγγελέα» - Πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία

Αν υπήρχε θεσμός τον οποίο η Ελεγκτική Υπηρεσία αντιμετώπιζε με περισσό σεβασμό είναι αυτός του Γενικού Εισαγγελέα, ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, κατά την τελευταία μέρα της αντεξέτασής του ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου την Τρίτη, σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη για απόλυσή του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top