ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Ένσταση από δικηγόρους μοναχών για καταγγελίες Ησαΐα - Τι ζητούν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Ένσταση από δικηγόρους μοναχών για καταγγελίες Ησαΐα - Τι ζητούν

Ένσταση κατέθεσαν οι δικηγόροι των μοναχών προς την Ιερά Σύνοδο ζητώντας να απορριφθούν οι καταγγελίες του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Επιδόθηκε σήμερα στην Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου και στα μέλη αυτής ένσταση κατά του κύρους των καταγγελιών, που έλαβε μέχρι τις 29/2/2023 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας από πρώην μέλος της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Με την ένσταση ζητείται να απορριφθούν οι συγκεκριμένες καταγγελίες, που οδήγησαν στην παραπομπή τεσσάρων μελών της Αδελφότητας ενώπιον της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης. Οι λόγοι, που στηρίζουν την ένσταση, αφορούν στο διαβλητό και στο επιλήψιμο της συμπεριφοράς του καταγγέλλοντος ιερομονάχου ως κατηγόρου, στοιχεία που δεν πρέπει κατά τους ιερούς κανόνες να έχει όποιος καταγγέλλει κληρικό ή λαϊκό στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη.

Με την ένσταση που κατατέθηκε, δηλώσαμε ότι επιφυλασσόμαστε για την προσκόμιση στην Ιερά Σύνοδο σημαντικού αποδεικτικού υλικού, τηρώντας όμως απαρεγκλίτως τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, καθόσον πρόκειται για αποδεικτικά στοιχεία με ευαίσθητο περιεχόμενο, των οποίων η δημοσιοποίηση έχουμε την αίσθηση, ότι θα προκαλούσε σκανδαλισμό των πιστών, κάτι που δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Μετά τις καταιγίδες έρχονται υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Το αντιφατικό προφίλ του παραλίγο δολοφόνου του Τραμπ: Άθλιος σκοπευτής αλλά με βολή επαγγελματία και αριστερός που ψήφιζε συντηρητικούς

Βρήκαν στην κατοχή τους μαχαίρια και 14 κινητά - Πιάστηλαν να χρησιμοποιούν πλαστές πιστωτικές σε περίπτερο

Εξαφανίστηκε 25χρονος Αγγλοκύπριος στη Σαρδηνία - Τον ψάχνουν τρεις μέρες - Δραματική έκκληση από τη μητέρα του

«Μίλησε» η νεκροτομή του 25χρονου που παρασύρθηκε από όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Έτσι έχασε τη ζωή του



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Τα συγχαρητήρια του στην Ρομπέρτα Μέτσολα για την επανεκλογή της ως Πρόεδρος στη 10η κοινοβουλευτική θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top