ΔΙΕΘΝΗ

Τροχαίο στην Ισπανία: Λεωφορείο ανετράπη και καρφώθηκε σε είσοδο τούνελ, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τροχαίο στην Ισπανία: Λεωφορείο ανετράπη και καρφώθηκε σε είσοδο τούνελ, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Λεωφορείο που μετέφερε εργάτες της Inditex ανατράπηκε σήμερα και βρέθηκε σε σχεδόν κάθετη θέση στην έξοδο μιας σήραγγας στην Πινέδα ντε Μαρ, 75 μίλια από τη Βαρκελώνη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι η κατάσταση τριών από τους οποίους είναι κρίσιμη, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Το λεωφορείο ταξίδευε από τη Βαρκελώνη στην Τορντέρα, στη βορειοανατολική περιφέρεια Καταλωνία, όπου ο ιδιοκτήτης της μάρκας Zara έχει ένα εργοστάσιο, δήλωσε ο Χαβιέ Αμόρ, δήμαρχος της Πινέδα ντε Μαρ, στη δημόσια τηλεόραση TVE. Στο λεωφορείο επέβαιναν 52 άνθρωποι.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Σε ένα μήνυμα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, η υπηρεσία ιατρικών εκτάκτων αναγκών της Καταλονίας διευκρίνισε πως ανέλαβε τη φροντίδα «ενός συνόλου 47 ανθρώπων», εκ των οποίων τρεις βρίσκονται σε κατάσταση που θεωρείται «κρίσιμη» και 22 σε σοβαρή κατάσταση. Δύο εκ των τριών τραυματιών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα. Ο τρίτος, όπως και όλοι οι σοβαρά τραυματίες, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιφέρειας.

Οι πυροσβέστες έκαναν γνωστό πως χρειάστηκε να κόψουν τις λαμαρίνες του λεωφορείου για να απεγκλωβίσουν τον οδηγό, ο οποίος είχε παγιδευτεί στο εσωτερικό.

Το λεωφορείο μετέφερε εργαζόμενους του ομίλου Inditex, ιδιοκτήτριας εταιρείας των Zara, Bershka και Massimo Dutti, οι οποίοι μετέβαιναν σε ένα από τα εργοστάσιά του στην Τορντέρα, ανέφερε στο AFP ένας εκπρόσωπος τύπου της επιχείρησης. Το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία σε αυτό το τμήμα του C32, την ώρα που μια μεγάλη επιχείρηση στήθηκε από τις αρχές για την απομάκρυνση του κουφαριού του οχήματος, το οποίο παρέμεινε σε διαγώνια θέση στην είσοδο της σήραγγας.

Σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα La Vanguardia, το λεωφορείο ενδέχεται να έπαθε λάστιχο. Ο οδηγός έχασε τότε τον έλεγχο του οχήματος, που προσέκρουσε στο προστατικό κιγκλίδωμα προτού καταλήξει στα τσιμεντένια τείχη της σήραγγας.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Μετά τις καταιγίδες έρχονται υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Το αντιφατικό προφίλ του παραλίγο δολοφόνου του Τραμπ: Άθλιος σκοπευτής αλλά με βολή επαγγελματία και αριστερός που ψήφιζε συντηρητικούς

Βρήκαν στην κατοχή τους μαχαίρια και 14 κινητά - Πιάστηλαν να χρησιμοποιούν πλαστές πιστωτικές σε περίπτερο

Εξαφανίστηκε 25χρονος Αγγλοκύπριος στη Σαρδηνία - Τον ψάχνουν τρεις μέρες - Δραματική έκκληση από τη μητέρα του

«Μίλησε» η νεκροτομή του 25χρονου που παρασύρθηκε από όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Έτσι έχασε τη ζωή του



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Τα συγχαρητήρια του στην Ρομπέρτα Μέτσολα για την επανεκλογή της ως Πρόεδρος στη 10η κοινοβουλευτική θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top