LIKE ONLINE

Αυτή είναι η χώρα που ενέκρινε 16 έντομα ως τροφή

Αυτή είναι η χώρα που ενέκρινε 16 έντομα ως τροφή

Ο κρατικός οργανισμός τροφίμων της Σιγκαπούρης επαναπροσδιόρισε τη λίστα της, αφού ενέκρινε 16 είδη εντόμων για ανθρώπινη κατανάλωση. Μια λίστα που περιλαμβάνει από ακρίδες μέχρι σκαθάρια.

«Με άμεση ισχύ, η SFA (ο Οργανισμός Τροφίμων της Σιγκαπούρης) θα επιτρέψει την εισαγωγή εντόμων και προϊόντων εντόμων που ανήκουν σε είδη που έχουν αξιολογηθεί ως χαμηλής ρυθμιστικής ανησυχίας», ανακοίνωσε η υπηρεσία σε δελτίο τύπου και φυσικά για όσους δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοια γεύματα, η είδηση προκαλεί διάφορα συναισθήματα.

«Καθώς η βιομηχανία εντόμων είναι εκκολαπτόμενη και τα έντομα είναι ένα νέο είδος διατροφής εδώ, η SFA έχει αναπτύξει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τα έντομα που πρέπει να εγκρίνονται ως τρόφιμα», ανέφερε η Υπηρεσία Τροφίμων της Σιγκαπούρης ενώ σύμφωνα με την οδηγία, οι άνθρωποι θα μπορούν να εισάγουν τα συγκεκριμένα έντομα τόσο για ανθρώπινη τροφή όσο και για ζωοτροφές.

Μεταξύ αυτών είναι πάντως η ευρωπαϊκή μέλισσα, οι ακρίδες αλλά και οι μεταξοσκώληκες…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει κάνει αρκετά για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών για τους Κύπριους αθλητές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top