ΔΙΕΘΝΗ

Εσθονία: Νέος πρωθυπουργός ο Κρίστεν Μίχαλ

Εσθονία: Νέος πρωθυπουργός ο Κρίστεν Μίχαλ

Ο υπουργός Κλίματος Κρίστεν Μίχαλ ορίστηκε σήμερα νέος πρωθυπουργός της Εσθονίας από τον πρόεδρο Αλάρ Κάρις και έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο της προεδρίας.

Η Κάγια Κάλας υπέβαλε χθες την παραίτησή της από πρωθυπουργός της χώρας για να αναλάβει καθήκοντα ως η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

«Δεδομένης της τρέχουσας ισορροπίας δυνάμεων στην εθνική πολιτική, ο συνασπισμός του Μεταρρυθμιστικού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών και της Εσθονίας 200 έχει τις καλύτερες πιθανότητες να σχηματίσει μια αποφασιστική κυβέρνηση», ανέφερε ο πρόεδρος Κάρις στην ανακοίνωσή του.

Η Κάλας οδήγησε το φιλελεύθερο Μεταρρυθμιστικό της κόμμα σε εκλογικές νίκες το 2019 και το 2023 και ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης από το 2021.

Θα παραμείνει υπηρεσιακή πρωθυπουργός της Εσθονίας έως ότου εγκριθεί η νέα κυβέρνηση έως τις αρχές Αυγούστου. Το κόμμα της Κάλας θα εκλέξει νέο αρχηγό στις 8 Σεπτεμβρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Μετά τις καταιγίδες έρχονται υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Το αντιφατικό προφίλ του παραλίγο δολοφόνου του Τραμπ: Άθλιος σκοπευτής αλλά με βολή επαγγελματία και αριστερός που ψήφιζε συντηρητικούς

Βρήκαν στην κατοχή τους μαχαίρια και 14 κινητά - Πιάστηλαν να χρησιμοποιούν πλαστές πιστωτικές σε περίπτερο

Εξαφανίστηκε 25χρονος Αγγλοκύπριος στη Σαρδηνία - Τον ψάχνουν τρεις μέρες - Δραματική έκκληση από τη μητέρα του

«Μίλησε» η νεκροτομή του 25χρονου που παρασύρθηκε από όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Έτσι έχασε τη ζωή του



Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει κάνει αρκετά για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών για τους Κύπριους αθλητές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top