Μητσοτάκης: Συγκρατημένα αισιόδοξος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό

Μητσοτάκης: Συγκρατημένα αισιόδοξος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό

Συγκρατημένα αισιόδοξος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «θα έχουμε ακόμα μια ευκαιρία οι δύο κοινότητες να καθίσουν στο τραπέζι, να υπάρχει μια επανέναρξη των συνομιλιών στα πλαίσια των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών». Τόνισε, παράλληλα, ότι οι όροι προκειμένου να συμβεί αυτό είναι απαράβατοι: «πρέπει να υπάρχει μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνής προσωπικότητα. Αυτές είναι μη διαπραγματεύσιμες έννοιες για το μέλλον της Κύπρου, εφόσον θα μπορούσε να υπάρχει μια συμφωνία».

Σε ερώτηση αναφορικά με το κατά πόσο η Τουρκία είναι έτοιμη να πιάσει το νήμα των διαπραγματεύσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει και πρόσθεσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ πιστεύει ότι αυτή είναι μια ακόμα ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί. «Η Ελλάδα είναι εδώ να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί. Όμως, όπως καταλαβαίνετε, οι διαπραγματεύσεις και οι αποφάσεις αφορούν τις δύο κοινότητες», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τη μετάβασή του στην Κύπρο για την επέτειο των 50 χρόνων από την εισβολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «θα είναι μια δύσκολη μέρα το Σάββατο για τον ελληνισμό» και πρόσθεσε ότι «50 χρόνια μετά, εξακολουθούμε να έχουμε το ένα τρίτο μιας ευρωπαϊκής χώρας υπό κατοχή ουσιαστικά. Είναι μία ευκαιρία, όπως κάθε τέτοια ημερομηνία, μια ευκαιρία αναστοχασμού για το τι ενδεχομένως και εμείς δεν κάναμε καλά».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Είδε τον Βασιλιά του Μπαχρέιν - «Ειλικρινή εκτίμηση για την αμέριστη στήριξη στην προώθηση των διμερών σχέσεων»

ΠτΔ: Είδε τον Βασιλιά του Μπαχρέιν - «Ειλικρινή εκτίμηση για την αμέριστη στήριξη στην προώθηση των διμερών σχέσεων»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Βασιλιά του Μπαχρέιν Χαμάντ μπιν Ίσα αλ Κχαλίφα, στο Παλάτι, στη Μανάμα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης,, κατόπιν πρόσκλησης του Βασιλέως.

BEST OF TOTHEMAONLINE