ΔΙΕΘΝΗ

CNN: Πληροφορίες για ιρανικό σχέδιο δολοφονίας Τραμπ - Δεν συνδέεται με την απόπειρα

CNN: Πληροφορίες για ιρανικό σχέδιο δολοφονίας Τραμπ - Δεν συνδέεται με την απόπειρα

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έλαβαν τις προηγούμενες εβδομάδες πληροφορίες για ιρανικό σχέδιο συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μεταδίδει σήμερα το δίκτυο CNN επικαλούμενο καλά πληροφορημένους αξιωματούχους που δεν κατονομάζει.

Στο ρεπορτάζ του CNN υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως ο 20χρονος δράστης της επίθεσης στην προεκλογική ομιλία του Τραμπ στην Πενσιλβάνια συνδεόταν με το εν λόγω σχέδιο συνωμοσίας.

Οι πληροφορίες για «ιρανική συνωμοσία» είχαν οδηγήσει τη Μυστική Υπηρεσία να αυξήσει το επίπεδο ασφάλειας για τον πρώην πρόεδρο τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσαν στο CNN πολλές πηγές που είναι ενήμερες για το ζήτημα. Το γεγονός εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με τα κενά ασφαλείας στη συγκέντρωση του Σαββάτου στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια και το πώς ένας 20χρονος κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε μια κοντινή ταράτσα και να τραυματίσει τον πρώην πρόεδρο.

Οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ δεν αποκάλυψαν αν είχε ενημερωθεί σχετικά. «Δεν σχολιάζουμε τις λεπτομέρειες ασφαλείας του προέδρου Τραμπ. Όλες οι ερωτήσεις θα πρέπει να απευθύνονται στη Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Κύμα απειλών από τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης

Σύμφωνα με το CNN, το Ιράν έχει επανειλημμένα «ορκιστεί» να εκδικηθεί για τη δολοφονία, από τον στρατό των ΗΠΑ, του Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητή του ιρανικού στρατιωτικού Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, τον Ιανουάριο του 2020.

Οι πρώην ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ που ήταν αρμόδιοι για θέματα εθνικής ασφάλειας συνέχισαν να ζουν σε καθεστώς αυστηρής ασφάλειας και μετά την αποχώρησή τους από την κυβέρνηση.

Τον Αύγουστο του 2022, το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε απαγγείλει κατηγορίες εναντίον ενός μέλους των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, επειδή φέρεται να προσπάθησε να ενορχηστρώσει τη δολοφονία του Τζον Μπόλτον, ο οποίος είχε διατελέσει σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ. Αμερικανοί εισαγγελείς έκριναν ότι η συνωμοσία κατά του Μπόλτον ήταν «πιθανότατα αντίποινα» για τη δολοφονία του Σουλεϊμανί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει κάνει αρκετά για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών για τους Κύπριους αθλητές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top